9.11.12

Εκκλησία της Ελλάδος - Νέες Ταυτότητες

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012
Εκκλησία της Ελλάδος - Νέες Ταυτότητες: Όταν η Δ.Ι.Σ (Διαρκής Ιερά Σύνοδος) μεταμορφώνεται σε Δ.Η.Σ (Διαρκώς Ηρεμιστικά Σε όλους)

Προσοχή! Ο τίτλος της ανάρτησής μας αναφέρεται στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο (ΔΙΣ) της εκκλησίας της Ελλάδος που είναι απλώς ένα "διαρκές διοικητικό όργανο" στο οποίο συμμετέχουν εναλλάξ 12 επίσκοποι , προεδρεύοντος του Αρχιεπισκόπου με αρμοδιότητα να αποφασίζει για τα τρέχοντα θέματα και όχι στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας (Ι.Σ.Ι.), που είναι η ανώτατη εκκλησιαστική αρχή και η οποία συνεδριάζει στην αρχή κάθε εκκλησιαστικού έτους ή όποτε υπάρξει ανάγκη λήψης σοβαρών αποφάσεων,με Πρόεδρο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος και μέλη όλους τους εν ενεργεία Μητροπολίτες.)
.
.....Δυστυχῶς, καί πάλι “ὁρισμένοι γνωστικοί” θά φασκιώνουν τά πνευματικά τους τέκνα σάν τά μωρά, δῆθεν γιά νά μήν στενοχωριοῦνται καί θά λένε: “δέν πειράζει αὐτό, δέν εἶναι τίποτα, ἀρκεῖ ἐσωτερικά νά πιστεύετε!” ..."
Γέρων Παϊσιος ο Αγιορείτης

Εικοσιτέσσερις ώρες πρίν την αποφράδα για το Έθνος και την δημοκρατία ημέρα, προχθές στις 6 Νοεμβρίου του 2012, συνήλθε για δεύτερη φορά η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος , όχι φυσικά για να ασχοληθεί ως όφειλε με την μείζονα απειλή της βιολογικής και ψυχικής εξόντωσης του ποιμνίου της , απο την προδοτική συμπεριφορά των εντολοδόχων "αρχόντων" της τρικομματικής κατοχικής κυβέρνησης, αλλά για να συμφωνήσει αφ΄ενός ως προς το τρισάγιο των μακαριστών Πατριάρχου Βουλγαρίας και Μητροπολίτου Κομοτηνής , και αφ΄ετέρου για να επαναλάβει τις καθησυχαστικές γενικολογίες του υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ κ. Δένδια σχετικά με τις "νέες ταυτότητες" , καταπίνοντας επι της ουσίας "αμάσητο" το περιεχόμενο του εγγράφου που τους απέστειλε η Ελληνική Αστυνομία, γράφοντας ταυτοχρόνως στα παλαιότερα των υποδημάτων της όλα όσα αναφέρθηκαν με επιστημονική και θεολογική τεκμηρίωση στην σχετική ημερίδα που διοργάνωσε ακριβώς πρίν ένα μήνα ( 6 Οκτωβρίου 2012) η Εστία Πατερικών Μελετών υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς (βλ. εδώ).

Δυστυχώς η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και ο πρόεδρος αυτής Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος έχουν λόγω και έργω δώσει το δικαίωμα σε πολλούς εξ ημών, να παρανοούν την ερμηνεία του αρκτικόλεξου Δ.Ι.Σ και να το μεταφράζουν ως Δ.Η.Σ (Δίνω Ηρεμιστικά Σε όλους).

Τι εννοούμε "λόγω και έργω"

Ενδεικτικά μπορούμε να αναφερθούμε μόνο στα εξής :

Α) Στην σκανδαλωδώς χλιαρή αντίδρασή της , στην χυδαιοδέστερη και εμετικώτερη απόπειρα προσβολής του προσώπου της Κεφαλής της Εκκλησίας μας, δηλαδή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού , μέσω του ταλμουδικής έμπνευσης δήθεν θατρικού έργου "Corpus Christi".

Β)Στην απο 10/10 απόφασή της , να "αποκαταστήσει" ως προς την Αρχιερωσύνη τον καθαιρεθέντα τέως Mητροπολίτη Αττικής και νυν μοναχό Παντελεήμονα Μπεζενίτη , ο οποίος όχι μόνο κατεδικάσθη και φυλακίσθηκε για την γνωστή ιστορία με τα υπεξαιρεθέντα χρήματα των πιστών στην Ι.Μ Αγίου Εφραίμ , αλλά είχε κατασκανδαλίσει το ποίμνιο και με τις προκλητικές απαντήσεις του σχετικά με τις προσωπικές του τραπεζικές καταθέσεις αλλά και με τις τηλεοπτικές αποκαλύψεις σχετικά με την προσωπική του ζωή (βλ. εδώ).

Γ) Στην μέχρι τώρα θέση της , ή πιό σωστά με την "μη θέση της", σχετικά με την "κάρτα του πολίτη" , δηλαδή τη νέα ταυτότητα ( ό όρος "κάρτα του πολίτη" ήταν μια επικοινωνιακή εφεύρεση του κ. Παπανδρέου, ο οποίος ωστόσο δεν υπάρχει σε κανένα σχετικό με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση νομοσχέδιο).

Σε αυτό ειδικά το μείζον ζήτημα η ΔΙΣ και ο πρόεδρός της κ. Ιερώνυμος , έχουν αποδείξει ποικιλοτρόπως ότι περιφρονούν :
1) Την δίκαιη ανησυχία εκατοντάδων χιλιάδων επωνύμων πιστών της εκκλησίας ( βλέπε συλλογή υπογραφών της ΠΡΑΟΣ και της ΕΠΜ εδώ)

2)Την ρητή και σαφή απόφαση της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους η οποία συνιστά στους χριστιανούς να μην παραλάβουν τη νέα ταυτότητα και να χρησιμοποιούν τα συμβατικά μέσα ταυτοποιήσεώς των (βλ.εδώ

3) Το σχέδιο απόφασης της Ρωσικής εκκλησίας " Για την θέση της Εκκλησίας σχετικα με την εμφάνιση και ανάπτυξη καινούργιων τεχνολογιών ταυτοποίησης προσώπου " (βλ.εδώ)

4)Τις επιστολές του Αρχιμανδρίτου π. Σαράντη Σαράντου (βλ.εδώ εδώ εδώ εδώ)

5) Τα πορίσματα της ημερίδας που διοργάνωσε ακριβώς πρίν ένα μήνα ( 6 Οκτωβρίου 2012) η Εστία Πατερικών Μελετών υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς (βλ. εδώ)

6)Όλα τα πορίσματα των σχετικών με την νέα ταυτότητα ημερίδων που έχει διοργανώσει μέχρι σήμερα η Εστία Πατερικών Μελετών και η Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης (βλ. εδώ εδώ εδώ)


7)Τις εισηγήσεις της ειδικής συνοδικής επιτροπής η οποία συνεστήθη ακριβώς για να μελετήσει αυτό το μείζον ζήτημα. (βλ. εδώ)

8)Την δημοσιευθείσα γνωμοδότηση του εγκρίτου νομικού κ. Παπασωτηρίου (βλ.εδώ )

9)Των ρητών δηλώσεων των υπουργών εσωτερικών και δημ. διοίκησης- ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (βλ.εδώ)
10) Πλήθος άλλων πληροφοριών και τεκμηρίων σχετικά με την επαπειλούμενη και όπως όλα δείχνουν ταχέως αναδυόμενη αντίχριστη ηλεκτρονική δικτατορία (αυτό που "ευσχήμως" τα κατοχικά καθεστώτα των τελευταίων ετών ονομάζουν "ηλεκτρονική διακυβέρνηση")

Το ξαναλέμε για να το εντυπωθούν καλά εκείνοι που περιμένουν να "επενδύσουν" στα τρωτά της διοίκησης που ασκεί η ΔΙΣ:

Είμαστε και θα είμαστε εντός της εκκλησίας και δεν έχουμε σκοπό να δείξουμε την πίκρα μας ή τις διαφωνίες μας "αποτειχιζόμενοι" ή ξεσσηκώνοντας τους πιστούς σε "αντάρτικο" εναντίον της Ιεραρχίας.
Εκφράζουμε υικώς τις απόψεις μας, χωρίς ωστόσο να μένουμε αδιάφοροι όταν αποφάσεις διοικητικών οργάνωντης εκκλησίας μας , αντί να ποιμαίνουν αφυπνίζοντας , "φασκιώνουν" νανουρίζοντας - όπως έλεγε ο Γέροντας Παϊσιος- τον πιστό λαό

Δεν υπάρχουν σχόλια: