20.4.12

Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ


Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου


           Δεν υπάρχει δρόμος για την έξοδο από το χρέος. Η έξοδος από το χρέος είναι ο δρόμος.

          Το χρέος είναι όπως τα πάθη. Δεν θεραπεύεται κανείς  από τα πάθη, μεγαλώνοντας τα πάθη.

          Το ίδιο ισχύει με το χρέος. Δεν θα βγει η Ελλάδα από το χρέος χάρις στο χρέος. Ούτε ο διάβολος μπορεί να πάψει ποτέ να είναι πονηρός  χάρις στην πονηρία.  Κανείς δεν μπορεί να σηκώσει τραβώντας τη σανίδα επάνω στην οποία πατάει. 

          Τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα ή εφαρμόζουν τα σχέδια των εχθρών της ή δεν ξέρουν τι κάνουν.

           Για να βγει η Ελλάδα από το χρέος πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο που δεν είναι χρέος.  Η έξοδος  από το χρέος είναι  ο δρόμος που κανένα πολιτικό κόμμα δεν ακολουθεί.

            Τα πολιτικά κόμματα, οι πολιτικοί κι αυτοί που σαν τυφλοί τους ακολουθούν δεν είναι ορθόδοξοι χριστιανοί. Πάσχουν όλοι τους από την αίρεση του Γνωστικισμού.

             Η διαφορά με τους ορθοδόξους είναι ότι δεν βλέπουν το Τραγικό, γιατί έχουν μάθει να μη βλέπουν αυτό που είναι., αλλά την ερμηνεία που δίνουν τα κόμματα σ΄ αυτό που είναι.

              Αυτό είναι γνωστικισμός. Είναι αυτό που λέει ο λαός μας, Φύγε κακό απ΄  τα μάτια μου. Η παροιμία αυτή λέγεται για κείνους που αντί να κάνουν κάτι για να θεραπεύσουν το κακό δεν θέλουν  να  το βλέπουν και δίνουν μια άλλη καλύτερη ερμηνεία γι΄ αυτό.

              Παράδειγμα αντί να έκαναν καλύτερη την Ελληνική Στρατιωτική Αστυνομία, γιατί όπως έλεγαν διασύροντάς την ότι δεν είναι καλή, την ονόμασαν Ελληνική Στρατονομία. Το κόλπο αυτό είναι αρχαίο, από τότε που ο γνωστικισμός αρρώστησε την εξουσία. Στο γνωστικισμό δεν έχει αξία αυτό που είναι, αλλά έχει αξία η ερμηνεία που δίνεται σ΄ αυτό που είναι.

            Αν ήθελαν να θεραπεύσουν το κακό του χρέους οι πολιτικοί και τα κόμματα θα έβαζαν τα όποια συμφέροντα και την αρχομανία τους πάνω απ΄  το εθνικό συμφέρον κι απ΄ το συμφέρον του λαού; Οπωσδήποτε όχι.  

             Τα πολιτικά κόμματα κι οι πολιτικοί  εγκαταλείπουν  την Ορθοδοξία και ακολουθούν τις αιρέσεις είτε εν γνώσει τους είτε γιατί δεν ξέρουν  τι κάνουν. Εκείνοι που τους δίνουν τις εντολές ξέρουν τι κάνουν.

             Θέλουν ένα κράτος άθεο. Αλλά το κενό που θα αφήσει η πίστη στον Θεάνθρωπο δεν θα μείνει κενό. Θα το καταλάβει ο υπάνθρωπος. Έχουμε κιόλας μερικά δείγματα τι σημαίνει αυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: