9.7.11

Επιστολή στην Εφημερίδα "Eλευθερία"

Αγαπητή "Ελευθερία"

Σας ξαναστέλνω το άρθρο μου με τίτλο "Απάντηση στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος"

και σας παρακαλώ να το δημοσιεύσετε με τον τίτλο του και όχι όπως δημοσιεύθηκε με τίτλο "Άσφαιροι πυροβολισμοί".

Αν ένα άρθρο δεν θέλετε να το δημοσιεύσετε, μην το δημοσιεύετε. Αλλά αν το δημοσιεύσετε, μην το αλλάζετε τον τίτλο!

Μπορείτε επίσης να το σχολιάσετε ή να σημειώσετε ότι διαφωνείτε με το περιεχόμενό του, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορείτε να επεμβαίνετε σ΄ αυτό και να διορθώνετε τον τίτλο του (!), ο οποίος όπως βρίσκεται στην αρχή, είναι το ήμισυ του παντός.

Μετά τιμής

Μόσχος Εμμανουήλ Λαγκουβάρδος



Λαρισινά

δοκίμια

Μ. Ε. Λαγκουβάρδου



Απάντηση στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος


"Δηλώνουμε πως θα είμαστε έμπρακτα στο πλευρό κάθε δοκιμαζόμενου συμπολίτη μας ο οποίος τυγχάνει θύμα της κρατικής ή μη κρατικής αυθαιρεσίας και θα εξετάσουμε κάθε νόμιμο και θεσμικό τρόπο αποτελεσματικής προστασίας των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του."

Η τελευταία ουσιαστική παράγραφος του Δελτίου σας σημαίνει ότι η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων δεν διαπιστώνει αδικήματα, τα οποία την νομιμοποιούν να ζητήσει δικαστική προστασία των πολιτών και της ίδιας, αλλά αναμένει να αναλάβει ο πολίτης να κάνει αυτό που παραλείπει να κάνει η Ολομέλεια! Αυτό όμως δεν είναι ουσία, αλλά είναι άσφαιροι πυροβολισμοί στον αέρα!

Αν οι δικηγόροι που κατέχουν τους νόμους δεν συμφωνούν να χαρακτηρίσουν τα αδικήματα αυτών που καταχρηστικώς ασκούν την εξουσία και να ζητήσουν τη δικαστική προστασία των διωκομένων και αυτών των ιδίως ως πολιτών, από ποιους περιμένουμε να το κάνουν;

Πόσο ενθαρρυντικά μπορεί να είναι τα λόγια της Ολομέλειας πως θα είναι "έμπρακτα στο πλευρό του πολίτη";Οι δικηγόροι αμείβονται με την ώρα. Ένα ανέκδοτο για τους δικηγόρους απ΄ το βιβλίο "Ο Πλάτων κι ο Πλατύπους μπαίνουν σ΄ ένα μπαρ",των Thomas Cathcart & Daniel Clein, Εκδόσεις Εκδοτική, λέει:

"Ένας δικηγόρος στέλνει ένα σημείωμα σε έναν πελάτη: "Αγαπητέ Φρανκ. Νόμιζα ότι σε είδα στο κέντρο της πόλης χθες. Διέσχισα το δρόμο για να σε χαιρετήσω,αλλά δεν ήσουν εσύ.Ένα δέκατο της ώρας: 50 δολλάρια".

Δεν υπάρχουν σχόλια: