19.3.11

Η ομορφιά των δύο κόσμων (περί θείου έρωτος)


Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η ομορφιά κάποιων πραγμάτων, όπως είναι η ομορφιά του έναστρου ουρανού, της μουσικής, μιας εξαίσιας ευωδίας κ.α. σου δίνει τη βεβαιότητα ότι δεν είναι ομορφιά αποκλειστικά αυτού του κόσμου αλλά μετέχει και σε έναν άλλον ανώτερο κόσμο, όπου δεν υπάρχει ιδιοτέλεια και κακία, αλλά μόνο αγνότητα και αθωότητα. Η ομορφιά αυτή των δύο κόσμων είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για την ύπαρξη του κόσμου του ουρανού και της ζωής του μέλλοντος αιώνος.

Πολλοί αμφιβάλλουν για την ύπαρξη του άλλου κόσμου και της ζωής στον άλλο κόσμο, της ζωής του μέλλοντος αιώνος. Δεν θα αμφιβάλλουν όμως αν γνωρίσουν την ομορφιά που δεν είναι εκ του κόσμου τούτου. Θα έχουν την εσωτερική πληροφορία ότι η ομορφιά του άλλου κόσμου δεν έχει τα γνωρίσματα του κόσμου τούτου.

Η χαρά από την ομορφιά των δύο κόσμων όταν την μοιραζόμαστε με τους άλλους γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Η ψυχή ανεβαίνει ψηλά από τον κόσμο αυτόν και ενώνεται με το Θείο ωσάν το αισθητικό και το θρησκευτικό βίωμα να είναι ένα. Η αισθητική χαρά μετατρέπεται σε θείο έρωτα.

_____________________

Αλληλογραφία

ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ

ΑΥΤΟΥ.

Τί μου θυμίσατε με το " όμορφο και φιλόξενο και κατανυκτικό μοναστήρι στο λόφο";

Συγνώμην για την καθυστερημένη απάντηση.

(Άραγε θα τη δείτε;)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://asian-aroma.com/

http://www.orthodoxjapan.jp/



+GODNITE JAPAN+


*******************GODNITE WORLD.+.