4.8.10

Θα υπαχθεί η Ορθοδοξία υπό τον πάπα;

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

Η υπαγωγή της Ορθοδοξίας υπό τον πάπα δεν είναι μια απλή υπόθεση. Η επιβολή του Νέου Ημερολογίου είναι φανερό ότι έχει απώτερο στόχο την υπαγωγή της Ορθοδοξίας υπό τον πάπα, ως μελλοντικό ηγέτη όλων των θρησκειών οι οποίες θα ενωθούν και θα αποτελέσουν μια παγκόσμια πανθρησκεία. Η υπαγωγή της Ορθοδοξίας υπό τον πάπα δεν είναι μια απλή υπόθεση αλλά μια πραγματικότητα γι΄ αυτούς που έχουν τις τύχες του κόσμου στα χέρια τους. Ο μελλοντικός δικτάτορας θα είναι αιώνιος, όχι γιατί η δύναμή του θα είναι ανεξάντλητη, αλλά γιατί ο κόσμος δεν θα έχει την αίσθηση ότι απώλεσε την ελευθερία του. Θα θεωρεί τη σκλαβιά του ως κοινωνική ή ως θρησκευτική κατάκτηση!(Παράβαλε τον Οικουμενισμό).

Το Νέο Ημερολόγιο είναι το δίλημμα του Κλήρου. Οι πιστοί γνωρίζουν απλώς ότι κάποτε είμαστε όλοι του Ημερολογίου του Πατέρων όπως οι κεκοιμημένοι οι οποίοι εξακολουθούν να είναι σε όλη την αιωνιότητα. Το δίλημμα του Νέου Ημερολογίου δημιουργήθηκε με απόφαση που ελήφθη κατά τα δυτικά πρότυπα (ενός ανδρός αρχή) με σκοπό την υπαγωγή της Ορθοδοξίας υπό τον πάπα. Το πρόσωπο που έλαβε την απόφαση αυτή και την υλοποίηση με την συνδρομή της κρατικής εξουσίας ονομάζεται Μεταξάκης και υπήρξε πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως.

Η εν λόγω απόφαση μεταμόρφωσε την Εκκλησία από ζωντανό οργανισμό με κεφαλή τον Ιησού Χριστό σε οργάνωση κρατική, την οποία επηρεάζει η ύπαρξη του μισθού θετικώς μεν γιατί συμβάλλει στη συνοχή του Κλήρου και αρνητικώς επειδή οι ποιμένες έγιναν μισθωτοί. Η αιτιολογία ότι και οι ποιμένες ζούν από την ποίμανσή τους δεν ευσταθεί, όταν ο μισθός αλλοιώνει τη μορφή της Εκκλησίας. Ο Κλήρος υπάρχει χάριν της Εκκλησίας και όχι το αντίθετο.

Οι μοναχοί και τα μοναστήρια δεν ακολούθησαν το Νέο Ημερολόγιο, αν και μνημονεύουν τους επισκόπους του Νέου.Τους μοναχούς δεν τους επηρεάζει ο μισθός. Δεν νοείται μοναχός και μισθωτός.

Το συμπέρασμα που βγαίνει από όλα αυτά είναι ότι η Εκκλησία με τη μορφή της κρατικής Εκκλησίας περιορίζει τα περιθώρια του Κλήρου να ασκήσει την πίστη, την ελπίδα και την αγάπη. Ο κανόνας πως αυτός που σε πληρώνει σου λέει τί να κάνεις ισχύει δυστυχώς παντού, ακόμα και στον Κλήρο.

Ετικέτες: Νέο Ημερολόγιο, Ορθοδοξία, Κλήρος, ποιμένες, μοναχοί, μισθός

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο πιστός λαός ανησυχεί για την πίστη του.Οι ιερείς καθησυχάζουν το ποίμνιο.Ελπίζω η ορθοδοξία μας να μην πωληθεί έναντι πινακίου φακής στα παζάρια του Βατικανού...το πρωτείο του πάπα περιθωριοποιεί τον θεό .Γιαυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε θέματα πίστεως.Η ανάρτησή σας είναι εξαιρετική!...πην