6.10.19

Ποιοί δέχονται με χαρά το λόγο του Θεού;

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Σε μια αμερικάνικη κωμωδία νομίζω στο "'Ενας τρελός, τρελός, τρελός κόσμος", κάποιος απ΄τους ήρωες της ταινίας, μέθυσε και κοιμήθηκε στο μπαρ. Το πρωί ξύπνησε κι όπως ήταν όλα σκοτεινά ,νόμισε ότι τυφλώθηκε κι άρχισε να φωνάζει "δεν μπορώ να δω, δεν μπορώ να δω".

Αυτή η σκηνή μ' έκανε να θυμηθώ κάποιον ακαδημαϊκό που ήρθε κάποτε στη Λάρισα , κι η εφημερίδα δημοσίευσε ένα ολοσέλιδο άρθρο του, στο οποίο βεβαίωνε τους αναγνώστες του, ότι μετά το θάνατο δεν υπάρχει τίποτε, εκτός από σκοτάδι. Δεν αναρωτήθηκε μήπως αυτός δεν μπορούσε να δει γιατί δεν δεχόταν το λόγο του Θεού και κρατούσε τα μάτια του κλειστά για να μη δουν. Δεν αναρωτήθηκε μήπως δεν είδε τίποτε παρά μόνο σκοτάδι, γιατί δε ζητούσε να δει;

Στο βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων, στο 13ο κεφάλαιο διαβάζουμε ότι ο Παύλος και ο Βαρνάβας είπαν στους Ιουδαίους της Ιερουσαλήμ ότι επειδή απωθούν τον λόγον του Θεού και δεν κρίνουν τους εαυτούς τους άξιους της αιωνίου ζωής, στρέφονται προς τα έθνη τα οποία άκουσαν με χαρά το λόγο του Θεού , τον δέχθηκαν και πίστεψαν "όσοι ήσαν τεταγμένοι εις ζωήν αιώνιον".

moschoblog.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: