20.8.16

Περί φυλών

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Δεν υπάρχουν φυλές λένε πολλοί από το φόβο να μην χαρακτηριστούν ρατσιστές. (Δεν υπάρχει ελληνική λέξη για να αποδώσει το νόημα του ρατσισμού, γιατί είναι άγνωστος στην Ελλάδα και στους Έλληνες). Δεν μπορούν να ξεχωρίσουν έναν Ιταλό από έναν Γερμανό; Κι όμως στην Ιταλο-γερμανική Κατοχή στην Ελλάδα, μια μάνα μπορούσε να παρακαλέσει να χαριστεί η ζωή στο μονάκριβο παιδί της, αφού της είχαν σκοτώσει τα άλλα δύο παιδιά της. Αν ήταν Ιταλοί, είχε μια ελπίδα να εισακουστεί. Αν ήταν Γερμανοί δεν είχε καμία ελπίδα.

Φυλετισμός δεν είναι να αρνείσαι την ύπαρξη φυλών με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Δεν είναι στην τύχη που οι Εβραίοι γίνονται τραπεζίτες και που όλες σχεδόν οι Τράπεζες στον κόσμο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων είναι των Εβραίων. Ούτε είναι στην τύχη που όλοι οι πόλεμοι γίνονται για το χρήμα.

Το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας είναι ότι δεν εκδίδουν το νόμισμα τα κράτη, αλλά το αγοράζουν από τις Τράπεζες. Η αγορά του νομίσματος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας από τους εμπόρους της Βενετίας, ήταν η κύρια αιτία της άλωσής της από τους Τούρκους, χίλια χρόνια μετά την κατάλυση του Δυτικού Ρωμαϊκού Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: