17.8.16

Είναι ελευθερία να κάνουμε ό,τι θέλουμε;



Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Οι νέοι, που λόγω της ηλικίας τους δεν έχουν πείρα, νομίζουν πως ελευθερία είναι να μην έχουν υποχρεώσεις σε κανέναν και να εξαρτώνται μόνο απ’ τον εαυτό τους.

Όταν παίρνουμε τη σύνταξη, τόσα χρόνια εξαρτημένοι από τις υποχρεώσεις στην υπηρεσία, τελειώνουν. Τώρα κρεμόμαστε μόνο από το ατομικό μας θέλημα. Πολλοί φοβούνται να βρεθούν αντιμέτωποι με τον εαυτό τους. Νιώθουν την ανάγκη να προετοιμαστούν ψυχολογικά, σαν να πρόκειται να αντιμετωπίσουν το χάος με την παράδοσή τους στο θέλημα του εαυτού τους.

Καποιος όταν πήρε σύνταξη, κρέμασε μια πινακίδα έξω από την πόρτα του, που έγραφε, «Ώρες Γραφείου 10 π.μ. – 1 μ.μ.» και τηρούσε αυστηρά τις ώρες αυτές, μένοντας στο γραφείο του και γράφοντας. Κάποιος άλλος, δεν πίστεψε ποτέ ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να πηγαίνει στην υπηρεσία του. Έτσι συνέχισε να πηγαίνει στην καθορισμένη ώρ και να εργάζεται κανονικά. Δεν παρέλειψε ποτέ να τηρεί ποτέ την υποχρέωσή του αυτή προς την υπηρεσία του Μια μέρα σκόνταψε στις σκάλες και σκοτώθηκε έξω από την πόρτα του γραφείου του.



Δεν υπάρχουν σχόλια: