31.7.16

Εγρήγορση ή αυτούπνωση;

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Μας ρωτούν, δεν είσθε υπέρ της προστασίας των ελεφάντων από τους κυνηγούς; Πώς μπορούμε να μην είμαστε υπέρ. Δεν είστε υπέρ της προστασίας της σπάνιας χελώνας καρέτα καρέτα; Πώς όχι; Το ίδιο και για τις φώκες ή για τους ουρακοτάγκους και για τα άλλη είδη, που με τον βιασμό της Φύσης χάριν του κέρδους κινδυνεύουν να εξαφανιστούν. Αθροίζοντας όλα αυτά τα νούμερα των υποστηρικτών της προστασίας των υπό εξαφάνιση ειδών, αυτοί που κάνουν την έρευνα παίρνουν με το μέρος τους κάθε ευαίσθητο άνθρωπο επάνω στον Πλανήτη.

Εξ αντιδιαστολής συνάγεται ότι κανείς από μας δεν ανησυχεί για την απειλούμενη εξαφάνιση του ανθρωπίνου είδους, που είναι εξίσου ορατή με τα άλλα αισθανόμενα πλάσματα του Θεού στη Γη.
Δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε μαζί με τα άλλα απειλούμενα είδη να πάψει και η απειλή κατά της ανθρωπότητας; Θα μπορούσαμε, αλλά αυτό θα ήταν μια ελάχιστη εγρήγορση, ενώ αυτό που επιδιώκεται είναι η ομαδική αυτούπνωση. Από την πρώτη αρχή συγκρούονται η Εγρήγορση του Χριστού και η Αυτούπνωση. της λατρείας του απολύτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: