14.5.16

Όσο απομακρύνεται ο κόσμος απ' τον Θεό

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Όσο απομακρύνεται ο κόσμος απ' τον Θεό και τον φυσικό τρόπο ζωής , τόσο εξαρτάται από τα φάρμακα.

Οι Προφήτες του Ισραήλ ζούσαν χίλια χρόνια. Γιατί η Αγία Γραφή σημειώνει την ηλικία των Προφητών, ενώ για τους άλλους σωπαίνει;

Πώς ζούσαν οι Προφήτες και πώς διατρέφονταν; Πριν τον Κατακλυσμό ο κόσμος ζούσε τρεφόμενος με τους καρπούς της Γης. Οι Εβραίοι στην έρημο ζούσαν με το "μάννα" εξ ουρανού.

Ο Χριστός κατήργησε τις αιματηρές θυσίες. Θυσίαν αινέσεως ήθελε. Η αγάπη του Χριστού διώχνει τον φόβο. Πάντα ευλογεί τους Μαθητές Του με τα λόγια, "Μη φοβείσθε", "Ειρήνην την εμήν αφίημι υμίν"

Η ειρήνη του Χριστού είναι η πραότητα και η ταπείνωση. 

Το άγριο και το υπερήφανο διακρίνεται από το φόβο. Όταν φοβάται κάθεται φρόνιμα. Όταν δεν φοβάται αγριεύει. "Προ της βίας έρπουν, προ της αδυναμίας μετατρέπονται σε θηρία. Ισχύει όχι μόνο σε ανθρώπους, αλλά και σε πολιτισμούς, σε λαούς και σε έθνη.

Όσο δεν έχουμε ειρήνη και. αγάπη μεταξύ μας τόσο εξαρτιέμαστε από τα φάρμακα. Αυτό επιβεβαίωνει και την ιδέα που διατύπωση ο Αριστοτέλης, ότι οι ΄"Ελληνες είμαστε κοινωνικοί εκ φύσεως. Η κοινωνία μας είναι εκ φύσεως, σε αντίθεση με την Δύση και την Ανατολή, που η κοινωνία είναι εκ συμβάσεως (στη Δύση) και εκ του φόβου (στην απολυταρχική Ανατολή).

Οι Έλληνες κράτησαν με τους αγώνες τους την απολυταρχία της Ανατολής να επεκταθεί στο χώρο τους. Ήρθε όμως μέσω των βορείων λαών. Η προτεσταντική Δύση είναι ανατολικού τύπου (ύπνωση, διαλογισμός, θεοσοφία, αποκρυφισμός).

Μόνη η Ορθοδοξία και η Ελληνική Γλώσσα υπηρασπίζονται την Εγρήγορση και την Νήψη, Πατρίδα μας είναι η Ορθοδοξία και η Ελληνική Γλωσσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: