13.2.16

Αιώνια σύγκρουση

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Το σώμα αντιμάχεται το πνεύμα. Το ασυνείδητο εναντίον της εγρήγορης συνείδησης. Η ύπνωση εναντίον της εγρήγορσης. Το ίδιο συμβαίνει και στον κόσμο. Ο κόσμος του σκότους του ασυνειδήτου αντιμάχεται τον κόσμο του φωτός της συνείδησης.

Επιλέγεις με ποιο στρατόπεδο είσαι. Με το στρατόπεδο της πνευματικής σου οντότητας ή με το στρατόπεδο της σωματικής σου οντότητας.
Γνωρίζεις την πνευματική σου οντότητα και την σωματική σου οντότητα.
Αν επιλέγεις να αγνοείς το πνεύμα , πρέπει να ξέρεις ότι στερείς από το σώμα σου, αυτό που λένε "σκιά" οι γυναίκες όταν χάνουν τους άντρες τους, ότι χάνουν την σκιά τους. Το σώμα σου θα χάσει την "σκιά¨" του, θα χάσει το απάνεμο λιμάνι του, την σιγουριά του.

Το Ευαγγέλιο λέει σχετικά με το θέμα για το οποίο μιλάμε, ότι με την εγρήγορση θα λάβεις εγρήγορση, με τον ύπνο, θα λάβεις ύπνο, δηλαδή θα χάσεις και όση εγρήγορση έχεις.

Στην ψυχολογία του Ασυνειδήτου, θα λέγαμε, πως τα περιεχόμενα του Ασυνειδήτου τείνουν να γίνουν συνειδητά. Αν όμως εμποδίζονται, αυτοεκριζώνονται και ο άνθρωπος ζει ταραγμενη ζωή. Έτσι είναι η δομή και η λειτουργία της ψυχής. Το ασυνείδητο τείνει να γίνει συνειδητό.

Η μακαρίτισσα γιαγιά μου Βασιλική, έλεγε ,όταν κοιμούμασταν υπερβολικά, "σας πλείασε ο ύπνος. Θα αποχονδριαστείτε", εννοώντας θα γίνουμε υποχονδριακοί ή μήπως απλά υπέρβαροι;

Όταν η ζωή μου ήταν ένα διαρκές τρέξιμο, πίστευα, πως από το να είσαι ξαπλωμένος, καλύτερα είναι να κάθεσαι. Από το να κάθεσαι καλύτερα είναι να είσαι όρθιος. Από το να είσαι όρθιος καλύτερα είναι να τρέχεις. Η καρδιά όπως κι αν είσαι γυμνάζεται, εκτός όταν είσαι ξαπλωμένος. Στον ύπνο επιβραδύνεται ο ρυθμός της καρδιάς.

Να προσέχουμε γιατί οι αρχές και οι εξουσίες του σκότους τους αιώνος τούτου μάχονται να μας βάλουν στον ύπνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: