23.11.15

Επικοινωνία

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Το σπουδαιότερο είναι η επικοινωνία. Μερικοί πιστεύουν ότι αυτός είναι ο προορισμός του ανθρώπου, η επικοινωνία. Αυτό πιστεύω κι εγώ.
Θα μου πείτε ότι το σπουδαιότερο πράγμα είναι η αγάπη. Ναί. Είναι η αγάπη, αλλά και η επικοινωνία χωρίς αγάπη και πίστη δεν γίνεται.
Με αυτούς που επικοινωνούμε, αν η επικοινωνία μας είναι αληθινή, έχουμε σύμπνοια, δηλαδή αγάπη και πίστη, αμοιβαία εμπιστοσύνη, ότι δεν εξαπατάει ο ένας τον άλλον.

Ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, από τους πρώτους Αγίους της Εκκλησίας, πιστεύει ότι τις ενώσεις τις δημιουργεί το ωραίο. Δεν είναι ωραίο να εξαπατάει ο ένας τον άλλον. Οι ενώσεις διαλύονται από την ιδιοτέλεια αυτών που μετέχουν. Δεν είναι ωραίο πράγμα η ιδιοτέλεια στις ενώσεις.
Φτιάξανε οργανώσεις για πατερναλισμό, για να υποκαταστήσουν την οικογένεια, τον πατέρα, τη φιλία, την καλοσύνη, την συμπάθεια, την συμπόνοια, την αγαθοεργία. Όλα γινόντουσαν με σκοπιμότητα της χειραγώγηση των πολιτών και των λαών και την διαιώνιση της εκμετάλλευσης από μερικές ελίτ πλουσίων. Όλα αυτά δεν είναι ωραία και γι΄ αυτό οι ενώσεις στην Ελλάδα, διαλύθηκαν και καλά έκαναν, γιατί δεν ήταν αληθινές. Απόδειξη ότι οι πιο πολλοί από αυτούς που αναμίχθηκαν κατέλαβαν δημόσια αξιώματα.

Μ' αρέσει που ο ελληνικός λαός, με την μεγάλη του αισθητική καλλιέργεια, θεωρεί απαράδεκτο αυτό που δεν είναι ωραίο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: