19.4.14

ΘΕΡΑΠΕΥΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Θεραπευτείτε απ΄ την αρρώστια της τηλεόρασης με τη μνήμη Θεού. Μπορείτε σήμερα κιόλας να αρχίσετε τη δοκιμασμένη αυτή μέθοδο: Δεν χρειάζεστε παρά μόνο μια ήσυχη γωνιά όπου μπορείτε να κάθεστε ήσυχα για λίγα λεπτά της ώρας.

Μείνετε στην ήσυχη γωνιά σας ένα λεπτό της ώρας χωρίς την τηλεόραση. Αφαιρέστε από από την παρακολούθηση της τηλεόρασης ένα λεπτό και αφιερώστε το στη μνήμη του Θεού. Ένα λεπτό να επαναλαμβάνετε το Όνομα του Ιησού. Αν το θέλετε μπορείτε να το κατορθώσετε.

Κάντε το ίδιο και τις επόμενες μέρες, αυξάνοντας τη διάρκεια της μνήμης του Θεού ,σταδιακά , μέχρι να φτάσετε τα τρία λεπτά ή τα πέντε λεπτά και συνεχίστε να θυμάστε το Θεό τρία ή πέντε λεπτά της ημέρας, ώσπου να νιώσετε την απερίγραπτη γλυκύτητα της Επίκλησης του Ονόματος του Ιησού.

Αν παρ΄ ελπίδα δεν σας αρέσει η γλυκιά μνήμη του Θεού κι αντί γι΄ αυτήν προτιμάτε την τηλοψία, η αρρώστια της τηλεόρασης δεν είναι θεραπεύσιμη με αυτόν τον τρόπο. Πριν όμως παραιτηθείτε, ζητείστε απ΄ το Θεό να σας χαρίσει τη διάθεση να Τον θυμάστε, όπως έκανε ο Δαβίδ, που ευχόταν με αυτά τα λόγια του 103 ψαλμού:

"Ηδυνθείη εν αυτώ η διαλογή μου" (Ας γίνει γλυκιά η θύμησή μου του Κυρίου).

_______________________________________________

Αντίρρηση: -Τί λέει αυτός; Τί είναι αυτά που λέει;
-Θα σου απαντήσει για τη δύναμη του λόγου, για τη δύναμη του μοναδικού όπλου που μας απομένει, μια σύγχρονη δημοσιογράφος , η Αν Άλμπαουμ, στο άρθρο της για τον Πούτιν:

" Αυτό που πρωτίστως φοβάται ο Πούτιν, γράφει η Άννα, δεν είναι η στρατιωτική δύναμη της Δύσης, αλλά ο λόγος που έρχεται από τα δυτικά, η ρητορική της δυτικής δημοκρατίας (;)" Ο λόγος είναι το μοναδικό μας όπλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: