6.4.10

Αν ο αντίχριστος πέθαινε;

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

Ο Αντίχριστος σύμφωνα με την Αποκάλυψη θα ανακηρυχθεί θεός και θα επικρατήσει για τριάμισυ χρόνια. Ύστερα θα έρθει η συντέλεια του κόσμου.
Πολλοί όμως λένε ότι ήδη κάποιοι προετοιμάζουν να εμφανίσουν ένα δικό τους αντίχριστο,έναν ψευδο-αντίχριστο, τον οποίο θα ανακηρύξουν ως θεό.

Αν ο ψευδο-αντίχριστος αυτός πέθαινε την ίδια μέρα, τί θα γινόταν; Πώς είναι βέβαιοι ότι ο άνθρωπος που προετοιμάζουν να τον εμφανίσουν ως θεό δεν θα πεθάνει την ίδια μέρα από συγκοπή ή από εγκεφαλικό ή από οποιαδήποτε άλλη αιτία; Τι θα γίνει αν πεθάνει; Ένας απλός θάνατος θα ματαιώσει τα σχέδιά τους; Πώς είναι βέβαιοι ότι δεν θα πεθάνει αφού κανένας άνθρωπος δεν είναι απολύτως βέβαιος ότι την επομένη στιγμή θα ζει ή δεν θα αρνηθεί και δεν θα αποκηρύξει κι αυτούς και τα σχέδιά τους, όπως έκανε ο Κρισναμούρτι;

Θα μου πείτε θα τον υποβάλουν σε εξονυχιστικές ιατρικές εξετάσεις, σαν τους αστροναύτες στο διάστημα και θα βεβαιωθούν ότι είναι απολύτως υγιής. Κι ένας φίλος μου (Αμερικανός) υποβλήθηκε σε εξονυχιστικές εξετάσεις στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν και οι εξετάσεις ήταν όλες άριστες αλλά πέθανε. Οι γιατροί του είπαν ότι όλες οι εξετάσεις είναι καλές. «Εν τοιαύτη περιπτώσει γιατί πεθαίνω» απόρησε ο φίλος μου. «Τί συμβαίνει;» «Τίποτε δεν συμβαίνει» είπαν οι ιατροί. «Εξαρτάται από σένα» (It depent of you) «Θέλεις να πεθάνεις».

Ο φίλος μου δεν ήξερε ότι ήθελε να πεθάνει μέχρι να του το πούνε οι γιατροί. Αυτό σημαίνει πως όχι μόνο δεν ξέρουμε αν την επόμενη στιγμή θα ζούμε, αλλά δεν ξέρουμε ούτε αν θέλουμε να ζούμε ή δεν θέλουμε, όπως ο φίλος μου. Κανείς δεν ξέρει αν δεν πάθει συγκοπή ή εγκεφαλικό ή αυτοκινητιστικό ατύχημα ή αν δεν θέλει να ζει. Πολλοί δεν θέλουν στην πραγματικότητα να ζουν όπως π.χ. αυτοί που ακολουθούν αυτοκαταστροφικούς δρόμους (κάπνισμα, αλκοόλ, καταχρήσεις κ.α.) παρόλο που ξέρουν ότι καταστρέφουν την υγεία τους. Έχουν μάλιστα και τις δικαιολογίες έτοιμες σαν αυτήν π.χ.: «Ξέρω κάποιον που κάπνιζε σε όλη του τη ζωή και έζησε πολλά χρόνια».

Τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν πολλές. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι έζησαν πολύ όχι επειδή έκαναν καταχρήσεις , αλλά παρόλο που έκαναν καταχρήσεις. Ο μανιώδης καπνιστής έζησε πολύ όχι επειδή κάπνιζε, αλλά αν και κάπνιζε. Πολλοί επίσης πεθαίνουν με τα καλά καρδιογραφήματα στο χέρι!

Η ζωή και ο θάνατος ανήκει στον Κύριο. Όπως θέλει ο Κύριος. «Είτε ζούμε, είτε αποθνήσκουμε του Κυρίου εσμέν (είμαστε)», λέει το Ευαγγέλιο. Ο Κύριος έχει εξουσίαν επί της ζωής και επί του θανάτου. Ο Κύριος δίνει πολλές φορές στους αγίους του την πληροφορία για τη μέρα και τη στιγμή που θα τους καλέσει στον Ουρανό.

Αν έτσι έχουν τα πράγματα κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο Αντίχριστος και πότε θα έρθει. Οπωσδήποτε δεν ξέρουν ούτε αυτοί που προετοιμάζουν κάποιον δικό τους άνθρωπο, να τον παρουσιάσουν ως θεό. Αν λοιπόν κανείς δεν ξέρει αν την επομένη στιγμή θα ζει, πώς ξέρουν για τον άνθρωπό τους, αν δεν συμβεί αυτό που μπορεί να συμβεί στον κάθε άνθρωπο, ο αιφνίδιος θάνατος; «Κοινή γαρ η μοίρα και το μέλλον αόρατον», λένε οι αρχαίοι. Αυτός που θα ήξερε ποιος είναι ο Αντίχριστος της Αποκαλύψεως, θα ήξερε και τη μέρα και την ώρα της συντέλειας του κόσμου. Αλλά όπως λέει η Αγία Γραφή αυτό μόνο ο Θεός το ξέρει.

Ωστόσο υπάρχει κάποιος τρόπος να αποφύγουν να διακινδυνέψουν με τον άνθρωπό τους, τον υποψήφιο θεό, ένα ενδεχόμενο αιφνίδιο θάνατο. Να τον εμφανίσουν κουκουλοφόρο ή μασκοφόρο. Αλλά τους χαλάει τα σχέδια η Αποκάλυψη, η οποία γράφει ότι ο Αντίχριστος θα έχει πρόσωπο με μεγάλη γοητεία. Ο αντίχριστός τους δεν θα ήταν παρά ένα ψεύτικος αντίχριστος που δεν προφητεύθηκε από κανέναν.

Ετικέττες: " Ο ψευδο-αντίχριστος", "ο πραγματικός αντίχριστος"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα ερωτήματά σας.
Εκτός από τον τελικό Αντίχριστο υπάρχουν σε κάθε εποχή και άλλοι αντίχριστοι. Πολλοί αντίχριστοι είναι μάγοι, δηλαδή συνεργάζονται με τους δαίμονες ή βρίσκονται υπό τη κατοχή τους (και κάνουν διάφορα ψευτοθαύματα, ποιούν σημεία),
και όταν αυτοί πεθάνουν, οι δαίμονες πηγαίνουν σε κάποιον άλλο γιατί για αυτούς οι άνθρωποι είναι αναλώσιμοι, όλους τους μισούν, και αυτούς που τους υπηρετούν!
Όσον αφορά τον υποτιθέμενο θάνατο του τελικού Αντιχρίστου, η Αποκάλυψη μας πληροφορεί ότι ο Αντίχριστος ή κάποιος υπηρέτης του θα πληγωθεί θανάσιμα αλλά θα ζήσει, σε μία προσπάθεια να μιμηθεί την Ανάσταση του Κυρίου - με απάτη δηλαδή και σημείο δαιμονικής ενέργειας θα επιδιώξει να πλανήσει τον κόσμο!
Η ζωή και ο θάνατος ανήκουν στον Κύριο και ο ίδιος είπε ότι οι Ιουδαίοι θα δεχτούν σαν Μεσσία αυτόν που θα αποκαλεί τον εαυτό του θεό και μετά θα τιμωρηθούν γιατί ο Αντίχριστος ο οποίος θα έχει παρουσιαστεί πράος, αγνός και άγιος θα δείξει έπειτα τη τυραννική του φύση...