28.2.10

Δώδεκα τρόποι να απελευθερωθούμε απ΄ την Ευρώπη

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

Υπάρχουν πάμπολλοι τρόποι για τον νικηφόρο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων από την φράγκικη σκλαβιά και την ξενοκρατία από την οποία ουδέποτε απελευθερώθηκαν. Η αιτία είναι ότι οι ίδιοι οι Έλληνες "φράγκεψαν" δηλαδή έχασαν αυτό που τους χαρακτήριζε και τους ξεχώριζε από τους άλλους, την ηπιότητα, την ανδρεία , την πίστη στην ειλικρινή επικοινωνία και στην ανιδιοτελή αγάπη και φιλία."Φραγκεύω" στην κοινή μας γλώσσα θα πει "οργίζομαι, γίνομαι εκτός εαυτού". "Αυτός "φράγκεψε" λέμε στο χωριό μας για κάποιον που οργίστηκε. Οι διαρκώς οργισμένοι νέοι, οι επαναστημένες γυναίκες, ο διασυρμός του γέρου, η υποτίμηση του ενηλίκου και άλλες παρόμοιες μορφές οργής δεν είναι στο χαρακτήρα του Έλληνα και δεν ήταν ποτέ. Η αιώνια πάλη των τάξεων, η πάλη για την πάλη και το ταξικό μίσος δεν είναι ελληνική εφεύρεση, αλλά είναι το λάθος ενός Εβραίου,του Μαρξ.
Γι' αυτό , ευγενικέ αναγνώστη, πρέπει να πονέσουμε τη γλώσσα μας, στην οποία εκμυστερεύθηκαν τη σοφία τους οι πατέρες μας και να εμβαθύνουμε σ' αυτήν για να ανανεώσουμε την κοινωνία μας. Αν σου πουν ρατσιστή ή φασίστα ζήτησέ τους να σου το πουν Ελληνικά. Δεν υπάρχουν Ελληνικές λέξεις για πράγματα που δεν τα νιώσαμε ποτέ. Η γλώσσα μας είναι η πατρίδα μας κι ο πνευματικός μας καθρέφτης. Εμβάθυνε στη γλώσσα σου για να δεις ποιος είσαι και ποια είναι η εθνική σου ταυτότητα.

Ο πρώτος και σπουδαιότερος τρόπος είναι η θετική συνειδητοποίηση ότι δεν είμαστε ελεύθεροι και ότι η "ελευθερία" και ο "πολιτισμός" της Ευρώπης είναι ψευδοελευθερία και ψευδοπολιτισμός που δυστυχώς απειλεί με την κατάρρευσή του να συμπαρασύρει όλο τον κόσμο στην αυτοκτονία. Οι κραυγές των μεγάλων μορφών του πνεύματος "σταματήστε την αυτοκτονία της Γης" "πείτε τους αυτούς που κυβερνούν ότι είναι άρρωστοι" ( Ρομαίν Ρολλάν, Αλμπερ Καμύ, Τόμας Έλιοτ κ.α.)δεν είναι σε θέση να ξυπνήσουν τον κόσμο από την παθητικότητα, τον εφησυχασμό και την ηττοπάθεια.
Ο κόσμος δεν κατανοεί ότι του στέρησαν την ελευθερία του και θεωρεί τη σκλαβιά του ως κοινωνική κατάκτηση! Ευτυχώς για τους Έλληνες πριν έρθει η μάστιγα της Ανατολής θα αναγκαστούν από τη φτώχεια να δουν τον εαυτό τους και να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι ελεύθεροι και ότι η ψευδοευδαιμονία τους παίρνει τέλος. Οι Έλληνες τώρα ΄.η θα μπορέσουν να κάνουν αυτήν την μεγάλη θετική συνειδητοποίηση ή θα δοκιμάσουν τα καλά που επιφυλάσσει για τους λαούς ο μελλοντικός αιώνιος δικτάτορας. Ο κόσμος έχασε την αίσθηση της ελευθερίας. "Οι Έλληνες πρέπει να μάθουν πάλι τους λαούς της Ευρώπης πως να ζουν". Αυτά δεν είναι λόγια κάποιου Έλληνα που αγαπάει υπερβολικά την πατρίδα του, την ιστορία της και τον πολιτισμό της. Είναι τα λόγια ενός Γάλλου φιλοσόφου, του Αλμπέρ Καμύ.
Ο δυτικός κόσμος δεν γνωρίζει ότι έχασε το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ελευθερίας. Απόδειξη τα όπλα που κατασκευάζει, τις ολοένα και τελειότερες μεθόδους ολοκληρωτικής καταστροφής, τις οποίες επινοεί, τις εστίες αναταραχής που προκαλεί στον κόσμο , για να πουλήσει τα όπλα του την αναισθησία του μπροστά στο βιασμό του του ανθρώπου και της Φύσης, τη δίψα του για δύναμη δίχως ηθικά όρια.

(Συνεχίζεται)

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: "απελευθέρωση" "ηπιότητα", "Φραγκιά", "ψευδοελευθερία", "ψευδοπολιτισμός","αιώνιος δικτάτορας","οργή", "αυτοκτονία της Γης", "θετική συνειδητοποίηση"

Δεν υπάρχουν σχόλια: