13.2.10

Ποιοι προσπαθούν να χειραγωγήσουν τους Έλληνες;

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

Οι ευγενείς κυράδες της Δύσεως γράφει ο Ροϊδης στην Πάπισσα Ιωάννα είχαν φτάσει σε τέτοιο υψηλό επίπεδο λεπτότητος και ευαισθησίας που υπέφεραν να βλέπουν τους νεκρούς μονομάχους στις αρένες να πέφτουν άτσαλα στην άμμο. Διαμαρτύρονταν γι’ αυτό και απαιτούσαν να τους μάθουν όταν σκοτώνονται να πέφτουν με χαριτωμένο τρόπο. Άτσαλα πέφτουν και οι σημερινοί Έλληνες στις παγίδες που τους στήνουν αυτοί που τους χειραγωγούν. Είναι αυτοί που τους κλέβουν και που διαμαρτύρονται γιατί οι Έλληνες δεν γίνονται θύματα με χαριτωμένο τρόπο.

Τα ντόπια όργανά τους προσπαθούν να πείσουν τους Έλληνες ότι είναι ψεύτες και κλέφτες και δεν είναι εντάξει απέναντι στους συμμάχους τους και τους ρίχνουν στην αυτοκατηγόρια και στην αυτολύπη. Το ίδιο γίνεται και με τους ανέργους νέους ή με τους φτωχούς. Αντί να αναλάβουν την ευθύνη ότι η εργασία τους και οι ίδιοι είναι περιττοί στην αγορά της εργασίας και ποτέ δεν θα αποκτήσουν εργασία ούτε θα δημιουργήσουν οικογένεια, τους ρίχνουν το φταίξιμο στους ίδιους για την αθλιότητα στην οποία τους εξαναγκάζουν να ζουν.

Ποιοι κατευθύνουν την προπαγάνδα με σκοπό τη χειραγώγηση του λαού ; Το όπλο του λαού είναι η σκέψη. Αυτός είναι ο λόγος που πολεμείται η ικανότητα να σκεφτόμαστε απ’ το σχολείο ακόμα, από τότε που κατέλαβαν την εξουσία αρχομανείς και μηδενιστές οι οποίοι ευτελίζουν τις αξίες και τις υποκαθιστούν με το χρήμα.

Το 1999 μεταξύ των διαδηλωτών της αντι-παγκοσμιοποίησης στο Σιάτλ των ΗΠΑ κυκλοφορούσε αυτό το ποίημα με τίτλο «Γιατί είμαστε εδώ»: Το ιστορικό του ποιήματος φαίνεται σχετίζεται με την ερώτηση που έκανε ο φιλόσοφος Έμερσον στον μαθητή του φιλόσοφο Θορώ, που προτίμησε να τον κλείσουν στη φυλακή παρά να πληρώνει φόρους στην πολιτεία που διατηρούσε το καθεστώς της δουλείας. «Εν ονόματι τίνος πράγματος θα μπορούσε η ελευθερία του εμπορίου να αναγορευτεί σε αξία ανώτερη από τη διαφύλαξη του παγκόσμιου περιβάλλοντος και της αξιοπρέπειας του εργαζόμενου ανθρώπου;» «Θορώ, γιατί είσαι εδώ;» ρώτησε ο Έμερσον όταν τον επισκέφθηκε στη φυλακή. Κι ο Θορώ αποκρίθηκε: «Έμερσον, γιατί δεν είσαι εδώ;»΄.

Παραθέτουμε μερικούς στίχους του ποιήματος «Γιατί είμαστε εδώ»:

«Είμαστε εδώ γιατί μια φωνή μέσα μας ,/ μια μνήμη στο αίμα μας, μας λέει:/ Δεν είσαι μόνο μία τράπεζα ή ένα ταμείο./ Έχεις γίνει η τυφλή κορυφή/ ενός σκοτεινού κύματος που έχει ξεχάσει την πηγή του.

3 σχόλια:

ΠΗΝΕΛΟΠΗ είπε...

Οι Ελληνες ξεχασαν τελειως ποιοι ηταν οι προγωνοι τους και πως συμπεριφερονταν.Οι προγωνοι μας ησαν γενναιες ψυχες.Φαγαμε το λεγομενο κουρκουτι των Ευρωπαιων περι κοινου νομισματος-κοινης πορειας και τωρα θελουν να μας κανουν και κοινη θρησκεια.Αν ειχαν οι Ελληνες το φιλοτιμο ,την ψυχικη ανδρεια,την πιστη και την βαθεια πνευματικοτητα,πολλοι ετεροδοξοι βλεποντας μας θα πεταγαν τις πλανες και θα σωνονταν δικος κηρυγμα....και απο κει και περα ποιος θα χειραγωγουσε ποιον δεν ξερω...διοτι οι ευρωπαιοι τοτε θα γινονταν φιλελληνες και οχι οι Ελληνες Ευρωπαιοι....διοτι απο φιλοτιμο και απο διακριση επειδη μετεδωσαν τα φωτα του πολιτισμου και της ορθοδοξιας,θα ειχαν την Ελλαδα σε πολυ υψηλο επιπεδο.Αλλα η Ελλαδα δεν εχει ταπεινωτητα,ουτε πνευματικοτητα και για αυτο εξεπεσε κατα παραχωρησιν θεου νομιζω για να ταπεινωθει,να ξυπνησει λιγο η αμελια της προς τα πνευματικα,να ανορθωθει το ηθος της,να ανδρειωθει η παραδωση της...Δυστυχως ομως ειναι τοσα τα προβληματα που εχει,τοσο στο βουρκο εχει πεσει που σε λιγο θα αρχισει μετα λυπης μου να καταθετει ολους της τους θησαυρους,τα ηθη και εθιμα της,στο βωμο του χρηματος ενω αντιθετα με τους ηρωες του 1821 δεν εχασαν τιποτε απο αυτα τα ηθη και εθιμα και τα γραμματα και την πνευματικοτητα και μας εδωσαν ενα καλο μαθημα του πως κρατιεται μια χωρα και ας μην εχει πορους ζωης....Ποιοι λοιπον χειραγωγουν τους Ελληνες; Αυτοι που επιτρεψαμε εμεις να μας χειραγωγουν,επειδη χασαμε τελειως την ταυτοτητα μας απο τις συνεχεις πτωσεις των λαθων μας..../////ΠΗΝΕΛΟΠΗ

Μόσχος Λαγκουβάρδος είπε...

Οι σκέψεις σου επεκτείνουν, εμπλουτίζουν και ολοκληρώνουν το άρθρο. Σ΄ευχαριστώ.
Μετά την περιγραφή του πως είναι ο κόσμος,το επόμενο βήμα είναι η αυτογνωσία. Αμάν,εγώ είμαι αυτός. Ο Κύριος ελέησόν με τον αμαρτωλό.

πηνελοπη είπε...

καλη Σαρακοστη με σιωπη,προσευχη και νηστεια...καλη δυναμη