27.6.20

Τεχνητοί λιμοί, λοιμοί, επιδρομαί αλλοφύλων

του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Με το φόβο ως μέσον πολιτικής χειραγώγησης οι άρχοντες καταδυναστεύουν τους λαούς. Ακόμα και τεχνητές, μαζικές συμφορές όπως λιμοί, λοιμοί, επιδρομαί αλλοφύλων κ.ά. χρησιμοποιούνται για να επιβληθεί με το φόβο η εξουσία τους. Τεχνητός λοιμός πιθανόν να είναι η πανδημία της γρίπης στην εποχή μας και η πείνα που απειλεί την ανθρωπότητα, εξαιτίας του ότι εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχασαν την εργασία τους.
Τεχνητό λιμό θα είχαμε και στη χώρα μας, όταν οι τράπεζες έπαψαν να χορηγούν δάνεια, για ένα περιορισμένο, ευτυχώς , χρονικό διάστημα. Αν το μέτρο αυτό δεν ήταν προσωρινό και διαρκούσε περισσότερο, οι Έλληνες θα πεθαίναμε από την πείνα, όχι από έλλειψη αγαθών, όπως συμβαίνει σε κάποια θεομηνία, αλλά από έλλειψη ρευστού. Θα πεθαίναμε από έλλειψη ρευστού, παρά την επάρκεια αγαθών. Το ότι θα πέθαινε ο κόσμος, δεν το υπολόγιζε κανείς.
Για να μη μπορεί να πλήξει ποτέ τον αμερικανικό λαό η συμφορά του τεχνητού λιμού, το Αμερικανικό Σύνταγμα ορίζει, να έχει το κράτος το εκδοτικό προνόμιο, χάριν της δικαιοσύνης και της ειρήνης του λαού, και όχι οι ιδιώτες, χάριν του κέρδους. Αλλά το άρθρο αυτό του Συντάγματος δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Το αμερικανικό κράτος δανείζεται από τις τράπεζες και πληρώνει τόκο για να αγοράσει από αυτές το νόμισμα, ενώ θα μπορούσε να το εκδίδει το ίδιο και να τηρείται και η διάταξη του Συντάγματος.

Κι όμως οι τεχνητοί λιμοί δεν πλήττουν μόνο τις φτωχές χώρες της Αφρικής. Εκεί λιμοί δεν είναι μόνο οι τεχνητοί. Εκεί οι λιμοί οφείλονται σε φυσικά αίτια, εξαιτίας θεομηνιών ή ασθενειών που πλήττουν τις χώρες αυτές. Μεγάλος τεχνητός λιμός έπληξε την πλουσιότερη χώρα του κόσμου, τις ΗΠΑ, το 1930, όχι από έλλειψη αγαθών. Υπερ-περίσσευμα αγαθών υπήρχε στις ΗΠΑ, το 1930, αλλά ο κόσμος πέθαινε από την πείνα , εξαιτίας της τεχνητής έλλειψης ρευστού!
Εκατομμύρια φτωχών Αμερικανών πολιτών έχασαν τη ζωή τους από τον τεχνητό λιμό, εξαιτίας της τεχνητής έλλειψης ρευστού, επειδή οι τράπεζες, δεν χορηγούσαν δάνεια και δεν υπήρχε ρευστό για να κινηθεί η οικονομία. Οι ίδιες ιδιωτικές τράπεζες χορήγησαν δάνεια για τον πόλεμο, με τα οποία κατασκευάστηκαν, τα όπλα του Β’Π.Π.
Τεχνητός λιμός απειλούσε μια επαρχία στην αρχαία Ιαπωνία, Σχετικό είναι το θέμα της ιαπωνικής κινηματογραφικής ταινίας Επιστάτης Σάνσο, του Κένζι Μιζογκούτσι. Ο αυτοκράτορας απειλούσε να στείλει το στρατό του, να αρπάξει το ρύζι των χωρικών από τα σπίτια τους, για να κάνει πόλεμο εναντίον του αδελφού του, που διεκδικούσε το θρόνο του. Χωρίς το ρύζι τους οι χωρικοί θα πέθαιναν από πείνα. Ο «Επιστάτης Σάνσο» που ήταν ο διοικητής της επαρχίας, δεν υπάκουσε στον αυτοκράτορα και θυσίασε την προσωπική του ζωή για να αποφευχθεί ο τεχνητός λιμός.. Ο αυτοκράτορας τον έστειλε εξορία και η γυναίκα του και τα παιδιά του πουλήθηκαν ως δούλοι. .
Παραθέτω εδώ μερικές γραμμές από το σχετικό δοκίμιό μου για τον δίκαιο επιστάτη της ταινίας. «Η αρετή ενός ανθρώπου δεν είναι ιδιωτική υπόθεση. Όταν ένας άνθρωπος ενεργεί έτσι ώστε να ανεβάζει την ιδιότητα του ανθρώπου, την ανθρωπιά, η ενέργειά του αυτή ενώ είναι προσωπική κάνει κάθε άνθρωπο να χαίρεται σαν να είναι δική του η πράξη του άλλου.
Το ίδιο κι η αμαρτία δεν είναι ιδιωτική υπόθεση. Κάθε άνθρωπος θίγεται από την υποτίμηση της ιδιότητας του ανθρώπου.
Ακόμα και ένας άνθρωπος αν δεν γνωρίζει τον εαυτό του εμποδίζει ολόκληρη την ανθρωπότητα να γνωρίζει τον εαυτό της ως σύνολο. Φαίνεται σαν μια θεωρητική σκέψη ενώ δεν είναι. Είναι η πραγματικότητα. Αν έναν άνθρωπο αδικούμε, όλους τους ανθρώπους τους αδικούμε.
Όλοι έχουμε καθήκον να εμποδίσουμε τον εκφαυλισμό, την ηθική διαφθορά.»
Οι άρχοντες καταδυναστεύουν τους λαούς. Μαζικές συμφορές πλήττουν την ανθρωπότητα και κανείς δεν γνωρίζει την αληθινή αιτία. . Ο Τύπος είναι καθοδηγούμενος και δεν λέει την αλήθεια. Κανείς πια δεν κάνει μνεία των υπόγειων δοκιμών των πυρηνικών όπλων και των συνέπειών τους. Οι πλούσιες χώρες δεν υπογράφουν συμφωνία ειρήνης και μη επιθέσεως. Η δημοκρατία δεν λειτουργεί. Οι άρχοντες ανέκαθεν καταδυναστεύουν τους λαούς,

Larissanet

Δεν υπάρχουν σχόλια: