2.9.19

Ο θόρυβος σκοτώνει

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Τί εννοούσαν οι αρχαίοι λόγιοι που δημιούργησαν την ελληνική γλώσσα, με τη λέξη "θόρυβος"; Ποιά είναι η αποκρυπτομένη αλήθεια σ' αυτή τη λέξη, που πρέπει κι εμείς σήμερα να την αποκαλύψουμε και να τη βάλουμε στη ζωή μας, σαν αρχαία παρακαταθήκη;

Πιστεύω ότι η λέξη "θόρυβος" δεν συνηχεί στην τύχη με τη λέξη "θηρίον". Η λέξη "θόρυβος" προέρχεται από τη λέξη "θηρεύω", που σημαίνει "σκοτώνω".

Η κρυμμένη αλήθεια στη λέξη αυτή είναι ότι "ο θόρυβος σκοτώνει". Αυτό μας λέει η σοφία της ελληνικής γλώσσης, την οποία δυστυχώς δεν μελετάμε σήμερα, με σκοπό ένα καλύτερο επίπεδο της ζωής.

Η υλιστική άποψη ότι η μόνη αξία στη ζωή είναι το χρήμα και ο ευτυλισμός των άλλων αξιών για να υποκατασταθούν από το χρήμα, είναι αποτέλεσμα της άγνοιας των ισχυρών του πλούτου.

Στην άγνοια του πλούτου οφείλεται και η υποβάθμιση  της φιλολογίας και ο διωγμός της Ορθοδοξίας, που είναι οι μόνες που συνδέουν τη σύγχρονη ζωή με τη σοφία του παρελθόντος.

Στις αγιογραφίες της Εκκλησίας, το θηρίο της Αποκαλύψεως ιστορείται με τα δύο αυτά χαρακτηριστικά: το θόρυβο και τον καπνό, ο οποίος μολύνει την ατμόσφαιρα και απειλεί την ζωή στη Γη.

 moschoblog.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: