23.9.17

Απελευθέρωση

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

-Πώς θα απελευθερωθούμε απ΄ την αποικιοκρατία;
Ο Κύριος είπε , να ζείτε σ' αυτόν τον κόσμο, χωρίς να είστε από τα στοιχεία αυτού του κόσμου.

       Ο Γκάντι έπεισε τους Ινδούς να μην ζούνε όπως οι Εγγλέζοι κι οι Εγγλέζοι δεν μπόρεσαν να το αντέξουν και μάζεψαν τα μπογαλάκια τους και επέστρεψαν στο νησί τους. Ήταν μακριά απ΄ την Ινδία. Εμείς τώρα πώς θα πείσουμε τους Γερμανούς, να πάψουν να μας θεωρούν αποικία τους και να μας εκμεταλλεύονται άγρια με την τοκογλυφία και τα δάνεια που τα δίνουν για να ξεχρεωθούμε αυξάνοντας το άδικο, άνομο, παράνομο, επονείδιστο χρέος,
      Πολλοί νεοέλληνες ζηλεύουν τον τρόπο των Γερμανών και θέλουν να τους μοιάσουν, γιατί είναι συνεχώς δουλειά και σπίτι και θυμώνουν με τους άλλους που δεν είναι μανιακοί με την εργασία. και δεν πεθαίνουν μόλις βγαίνουν στη σύνταξη.
      Εμείς έχουμε την ελπίδα μας στο Χριστό. Θα γνωρίσουμε τον εαυτό μας και θα αποβάλουμε τα ξενόφερτα στοιχεία. Αυτό θα μας ενώσει για να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση από την ξενοκρατία.
    Το ίδιο συνέβη σε όλες τις χώρες, που στέναζαν κάτω απ΄ την αποικιοκρατία. Θα γνωρίσουμε τον εαυτό μας και θα αγωνιστούμε για την ελευθερία με την Τέχνη και με την Πίστη. Η Τέχνη νικάει τη δύναμη μου είπε χθες κάποιος γέρος αχθοφόρος στο καπηλειό της Κατερίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: