18.9.13

ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Μας δίδει μαθήματα η Δύση για το Πνεύμα, ενώ δε θά ΄πρεπε. Η Δύση προηγείται στον τεχνικό πολιτισμό (civilization). Στο πνεύμα βρίσκεται πίσω και πρέπει να μαθαίνει από εμάς.

Ένα παράδειγμα: Η Δύση διδάσκει τον κόσμο, κι εμάς, ότι τις ενώσεις τις δημιουργεί το κοινό συμφέρον και τα συμφέροντα γενικά. Ενώ σύμφωνα με την αρχαία σοφία και με την Ορθόδοξη Παράδοση εντελώς το αντίθετο συμβαίνει: Το ωραίο, δηλαδή η ανιδιοτέλεια , δημιουργεί τις αληθινές ενώσεις και όχι τα συμφέροντα.

Αν δεν το βλέπουμε αυτό είμαστε άρρωστοι και πρέπει να γιατρευτούμε απ΄ την ιδιοτέλεια. Η αρρώστια και η άγνοια δεν είναι θεμέλιο για τίποτα, ούτε για τις ενώσεις που στηρίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Τώρα δεχόμαστε μαθήματα απ΄ τη Δύση ,γιατί επικράτησε η κομμουνιστική καχυποψία και κανένας δεν πιστεύει κανέναν. Αυτό όμως δεν είναι κοινωνία, αλλά διάλυση της κοινωνίας.

Η Ελλάδα ζει τώρα τον κομμουνισμό της για να βάλει μυαλό και να στραφεί στην αρχαία σοφία και στην Ορθόδοξη Παράδοση.

Οι κοινωνίες αποτελματώνονται και κινδυνεύουν να καταστραφούν και η ο μόνος τρόπος να ανανεωθούν είναι η εμβάθυνση στη γλώσσα της Παράδοσης! (Ιβάν Ίλιτς)

Δεν υπάρχουν σχόλια: