2.2.13

Ο λαός του Θεού, ένας λαός δίχως κρατική υπόσταση!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

        Η κυβέρνηση αποτελείται κάθε φορά από πολιτικούς, οι οποίοι ούτε αληθινοί πολιτικοί είναι, ούτε χριστιανοί. Αληθινοί πολιτικοί είναι οι πολιτισμένοι, εκείνοι δηλαδή που διακρίνονται από τους άλλους, επειδή ενώνονται για να εργαστούν για το καλό και το δίκαιο.  Κανείς δεν πιστεύει ότι οι πολιτικοί  ενώνονται για να εργαστούν για  το καλό και το δίκαιο.
      Οι ελληνικοί νόμοι δεν έχουν σημείο αναφοράς το Χριστό ούτε καν το ήθος του πολιτισμένου ανθρώπου. Η κρατική εξουσία εκφράζει τις ιδέες της γαλλικής επανάστασης, σύμφωνα με τις οποίες δεν είναι η βάση της κοινωνίας το ήθος , αλλά η δύναμη δίχως ηθικά όρια.
      Επίσης κανείς δεν πιστεύει ότι οι πολιτικοί είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, ότι πιστεύουν ότι ο Ιησούς είναι ο Θεός και ότι αγαπούν το Θεό και τον πλησίον τους πάνω από τον εαυτό τους. Κι αφού κανένας πολιτικός δεν είναι χριστιανός ορθόδοξος, οι ορθόδοξοι χριστιανοί στην Ελλάδα δεν έχουν το δικαίωμα της αυτοδιαθέσεως.
      Αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα είναι δίκαιο οι χριστιανοί να αγωνιστούν για να έχουν δική τους κρατική υπόσταση, για να ζουν ελεύθεροι από την καταραμένη ξενοκρατία!
       Οι χριστιανοί ορθόδοξοι είναι σαν τους μαύρους στην Αμερική. Ούτε οι μαύροι στην Αμερική έχουν δικό τους κράτος , αφού ποτέ δεν απέκτησαν το δικαίωμα της αυτοδιαθέσεως.
     
   
      

Δεν υπάρχουν σχόλια: