25.10.12

Δεν υπάρχουν ενώσεις στην Ελλάδα;

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Στις γραμμές που ακολουθούν σχολιάζουμε το άρθρο  που αναρτήθηκε στα Εθνικά Θέματα  υπό τον τίτλο " Έχουν τρελαθεί; Συζητούν για νέα μέτρα την άνοιξη!"   Αυτός είναι ο τίτλος του εν λόγω  άρθρου , που υπήρξε η αφορμή για το παρόν σχόλιο.

Αν πράγματι οι κυβερνώντες είναι τρελοί , όπως διατείνεται  το άρθρο των "Εθνικών Θεμάτων", οπωσδήποτε δεν είναι τρελοί για τα νέα μέτρα που πρόκειται να λάβουν, αλλά γι΄ αυτά που ήδη έχουν λάβει.  


Έχουν τρελαθεί (οι κυβερνώντες) επειδή συζητούν τα νέα μέτρα που θα λάβουν την άνοιξη; Μόνο αυτοί έχουν τρελαθεί; Δεν έχουν τρελαθεί εκείνοι που βλέπουν τους ανθρώπους αυτούς και ξέρουν που οδηγούν την χώρα, και συνάμα κάθονται με σταυρωμένα χέρια; Δεν υπάρχουν ενώσεις στην Ελλάδα; Δεν μπορούν να κινητοποιήσουν τις ενώσεις τους; Γιατί μένουν παθητικοί και διαλυμένοι; Δεν είναι δειλία να βλέπεις τον κίνδυνο και να μην προσπαθείς να τον αποτρέψεις; 

Οι κυβερνώντες συζητούν για τα νέα μέτρα που θα λάβουν την άνοιξη; Μόνοι τους συζητούν; Μόνοι τους πήραν τα μέτρα που πήραν κι αυτά που πρόκειται να πάρουν; 

Θα μου πείτε είναι γνωστό σε όλους ότι δεν έχουν την συναίνεση του λαού για τα μέτρα που λαμβάνουν εις βάρος του.

Δεν είναι συναίνεση του λαού το ότι ακόμα και τα κόμματα που είναι εναντίον των μέτρων τα νομιμοποιούν με την παρουσία τους στη βουλή, με τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις της. 

Δεν είναι συναίνεση το ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού παρακολουθεί τις τηλεοράσεις, οι οποίες σχεδόν χωρίς εξαίρεση υποστηρίζουν τα μέτρα των κυβερνώντων με απίστευτη πονηρία; 

Αν οι κυβερνώντες είναι όντως τρελοί επειδή συζητούν για τα νέα μέτρα που πρόκειται να λάβουν την άνοιξη, πολύ περισσότερο είναι τρελοί όσοι κάθονται με σταυρωμένα χέρια και δεν κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τον κίνδυνο.

Η δύναμη είτε στο άτομο είτε στο σύνολο στηρίζεται στην ενότητα.  Εκείνοι που μετέχουν σε ενώσεις πρέπει να προσπαθήσουν μέσω των ενώσεών τους να βοηθήσουν τη χώρα να βγει από το τέλμα στο οποίο την έριξε η ανικανότητα των κυβερνώντων.

Τις αληθινές ενώσεις τις δημιουργεί το Ωραίο. Υπάρχουν τέτοιες ενώσεις ή είναι ψευδο-ενώσεις γιατί δεν είναι ωραίο αυτό που κάνουν. Τρανή απόδειξη, ο καιροσκοπισμός τους! 

Παραθέτουμε την αρχή του εν λόγω άρθρου:

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 

Έχουν τρελαθεί: Συζητούν από τώρα για νέα μέτρα την άνοιξη

Κατ’ αρχάς να θυμίσουμε ότι λίγες ημέρες πριν ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι σίγουρος πώς είναι το τελευταίο πικρό ποτήρι που θα πιούμε. Και τότε του ασκήσαμε κριτική διότι εδώ και τρία χρόνια τελευταία πικρά ποτήρια πίνουμε και δεν τελειώνουν ποτέ. Ας υποθέσουμε ότι η ελληνική κοινωνία και η βουλή συναινέσουν και περάσουν τα επώδυνα μέτρα, πράγμα που πολύ αμφιβάλλουμε. Και στην ψηφοφορία της Βουλής θα γίνει χαμός και η κοινωνία δε θα συγχωρήσει τις λάθος αποφάσεις οι οποίες μοιάζουν να είναι ίδιες με αυτές που πήρε το ΠΑΣΟΚ επί 2,5 χρόνια.

(ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ)  

Δεν υπάρχουν σχόλια: