2.5.12

"Αυτοί δεν αγαπούν το Χριστό, θ΄ αγαπήσουν εμάς;"

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

          Σήμερα το πρωί, τρεις μέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαϊου, άνοιξα το Ευαγγέλιο στη σελίδα που αρχίζει με  αυτά τα λόγια της Μαρίας της αδελφής του Λαζάρου προς τον Ιησού:" εγώ πεπίστευκα ότι συ ει ο Χριστός ο υιός του Θεού ο ερχόμενος εις τον κόσμον." Η περικοπή είναι από το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο και διαβάζεται την εορτή του αγίου και δικαίου Λαζάρου.

         Τρεις μέρες πριν τις εκλογές οι πιστοί στο Χριστό θα θέλαμε να ξέρουμε ποιους ψηφίζουμε. Και συγκεκριμένα ποιοι απ΄  τους πολιτικούς πιστεύουν στο Χριστό και ποια από τα πολιτικά κόμματα εμφορούνται από τη χριστιανική διδασκαλία και δέχονται ότι ο Χριστός είναι, όπως είπε, η οδός και η αλήθεια και η ζωή. Ποιοι πολιτικοί δεν πιστεύουν στο Χριστό αλλά στις θεωρίες του υλισμού σύμφωνα με τις οποίες  μαζί με τα σχήματα αλλάζουν κι οι αρχές. Οι υλιστές αρνούνται τις πνευματικές αξίες, διότι δεν επαληθεύονται στο επιστημονικό πείραμα που στηρίζεται στην ανάλυση και στην στατιστική.  Ο λαός τους ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν σταθερή πίστη τους ονομάζει "φιρφίρια", γιατί αλλάζουν ανάλογα με τις περιστάσεις, όπως τα φιρφίρια που γυρίζουν με τον αέρα.

        Μιλώντας με την ορολογία που χρησιμοποιεί ο κόσμος, θέλουμε να ξέρουμε ποιοι πολιτικοί και ποια πολιτικά κόμματα δέχονται ότι η αλήθεια κι οι αρχές που θεμελιώνονται στο μόνο θεμέλιο που υπάρχει τον Ιησού Χριστό, είναι σταθερή και ποιοι πολιτικοί και ποια πολιτικά κόμματα ακολουθούν την ιδέα ότι  δεν υπάρχει αλήθεια που ισχύει για πάντα . Οι πολιτικοί και τα πολιτικά κόμματα που ανήκουν στην κατηγορία αυτή υποστηρίζουν ότι μαζί με τα συμβάντα αλλάζουν κι οι αρχές. Δεν υπάρχει γι΄ αυτούς ουσία, ουσία είναι η διαρκής αλλαγή.

       Το Ευαγγέλιο λέει πως τους ανθρώπους τους γνωρίζουμε απ΄  τους καρπούς τους. Μια απλή γυναίκα του λαού είπε στο γιο της για τους πολιτικούς που είτε φανερά δηλώνουν άθεοι είτε υποκρίνονται ότι πιστεύουν, ενώ δεν πιστεύουν αληθινά: " Αυτοί, γιε μου, δεν αγαπούν το Χριστό θ΄ αγαπήσουν εμάς;"

      Για ποιον, ευγενικέ αναγνώστη, θά  ΄βαζες το χέρι σου στη φωτιά ότι αγαπάει το Χριστό και και τους άλλους κι όχι τον εαυτό του πάνω από όλα; Όταν οι άρχοντες αγαπούν τους λαούς , οι λαοί ευτυχούν , λέει μια κινεζική παροιμία.

      Αγαπούν τους πολίτες οι πολιτικοί που κυνηγούν την εξουσία στην Ελλάδα; Για τους πολιτικούς μιλάνε τα ΜΜΕ και τους προβάλλουν. Σε ποιους ανήκουν τα ΜΜΕ; Ανήκουν σε κάποιους που τους μέλλει η ευτυχία του ελληνικού λαού;

      Ας δώσουμε με την ψήφο μας στα κόμματα εξουσίας, τα οποία ευθύνονται για την παρακμή της Ελλάδος την πρέπουσα απάντηση στην προσεχή Κυριακή. Ας θυμηθούμε τί γράφει το Ευαγγέλιο για τον Ιούδα που νοιαζόταν δήθεν για τους φτωχούς. Δεν νοιαζόταν για τους φτωχούς, αλλά για τον εαυτό του, γιατί ήταν κλέφτης και το ταμείο βαστούσε και τα χρήματα που έμπαιναν σ΄ αυτό!

   

   

     

     

   


     





3 σχόλια:

Silver είπε...

@Σήμερα το πρωί, τρεις μέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαϊου, άνοιξα το Ευαγγέλιο στη σελίδα…
…θέλουμε να ξέρουμε ποιοι πολιτικοί και ποια πολιτικά κόμματα δέχονται ότι η αλήθεια κι οι αρχές
που θεμελιώνονται στο μόνο θεμέλιο που υπάρχει τον Ιησού Χριστό,….



Πάλιν παραλαμβάνει αυτόν ο διάβολος εις όρος υψηλόν λίαν, και δείκνυσιν αυτώ πάσας τας βασιλείας του κόσμου και την δόξαν αυτών
και λέγει αυτώ· ταύτα πάντα σοι δώσω…
(για να μπορεί να τα δώσει, εξυπακούεται ότι όλες οι εξουσίες τον υπηρετούν…).

Μόσχος Λαγκουβάρδος είπε...

Ευχαριστώ που κάνατε τον κόπο και διαβάσατε το κείμενο. Επίσης ευχαριστώ για την πικρή αλήθεια ότι η εξουσία είναι εκ φύσεως άρρωστη τόσο ώστε να υπηρετεί πάντοτε τον Εχθρό.

Η εξουσία έχει διαστραφεί. Οφείλει να υπηρετεί αληθινά το Θεό. Δεν θα είχες εξουσία αν δεν σου είχε δοθεί άνωθεν. Κι αφού σου έχει δοθεί άνωθεν οφείλεις να την ασκείς για να υπηρετείς το Θεό.

Η διαστροφή της εξουσίας φαίνεται καθαρότερα στο διωγμό των φτωχών, των ανήμπορων, της μάζας.

Στο διωγμό των αδυνάτων από τους διώκτες τους φαίνεται ότι το κίνητρο είναι η ιδιοτέλεια.

Για την ιδιοτέλεια μιλάει ο Ιησούς όταν λέγει πως αυτός που θα κερδίσει τη ζωή του θα τη χάσει , ενώ αυτός που θα χάσει τη ζωή του για το Χριστό θα την κερδίσει.

Μόσχος Λαγκουβάρδος είπε...

Εξουσία και ιδιοτέλεια

Ευχαριστώ που με βοηθήσατε να βρω τον τίτλο στο κείμενο που έγραψα σήμερα μετά από το διάβασμα του Ευαγγελίου.