9.10.17

Η αιτία της βίας στα αμερικανικά σχολεία

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

      Δεν είναι ανάγκη να είμαστε ειδικοί,  για να καταλάβουμε ποια είναι η αιτία της βίας στα αμερικανικά σχολεία. Απλώς να δούμε πώς είναι οι ένοικοι στις μεγάλες πολυκατοικίες. Πώς έχουν μια μόνιμη εχθρότητα μεταξύ τους, πως δεν θέλουν να πουν ούτε καλημέρα ο ένας στον άλλον, πως είναι πάντα κουρασμένοι και πως δεν νιώθουν πως το διαμέρισμα δεν είναι σπίτι , όπως δεν είναι σπίτι το ξενοδοχείο, αν και στην |Αμερική έφτασαν να πούνε σπίτι ακόμα κι αυτό. Hotel my home"
    Η Αμερική λέγεται και ζούγκλα για το λόγο ότι εκεί τα πάντα γίνονται μεγάλα, όπως στη ζούγκλα τα ζώα και τα φυτά παίρνουν τεράστιες διαστάσεις. Η σαύρα γίνεται κροκόδειλος, το φίδι γίνεται βόας, τα φύλλα των δέντρων φτάνουν και τη διάμετρο ενός μέτρου και παραπάνω.
    Δεν είναι ανάγκη να είμαστε ειδικοί  για να γνωρίζουμε πως η εξωτερική πραγματικότητα συμμορφώνεται προς την εσωτερική. Στη ζούγκλα δεν είναι μεγάλα μόνο τα ζώα και τα φυτά, είναι μεγάλες κι οι επιθυμίες και τα πάθη γενικά.
     Στη ζούγκλα της Αφρικής είναι δύσκολο να επιβιώσει ο άνθρωπος γιατί η ζωή δεν είναι στα μέτρα του ανθρώπου. Δεν είναι παράξενο ότι και στη ζούγκλα της Αμερικής η ζωή δεν είναι πια στα μέτρα του ανθρώπου.
     Η άγνοια της βλαβερής επίδρασης του υπερμεγέθους στην ψυχή του παιδιού,  επέτρεψε να μεταδοθεί η αρρώστια της Αμερικής και στις άλλες χώρες, ακόμα και στη χώρα του μέτρου και της ηπιότητας, στην πατρίδα μας.
    Η άγνοια είναι τόσο μεγάλη , ίσως η πιο μεγάλη και αθεράπευτη αρρώστια της ψυχής, εξίσου σοβαρή με τις σωματικές ανίατες αρρώστιες. Στην άγνοια οφείλεται και η ανέγερση μεγάλων σχολείων, χωρίς να γνωρίζουν τη βλαβερή επίδραση του μεγάλου οικοδομήματος στις ψυχές των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: