7.5.17

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ;

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Ερώτηση: Τί να κάνουμε για να μην μας ακινητοποιεί ο φόβος;
Απάντηση: Να πιστεύουμε στον Κύριο Ιησού ότι μας φυλάει από κάθε κακό. Ο Ιησούς εξαγόρασε με το αίμα του την ελευθερία μας από την καταπίεση των ανθρώπων, Πέθανε επάνω στον σταυρό για τον καθένα από μας για να μας ελευθερώσει από την δουλεία των ανθρώπων.

Ερ. Τί σημαίνει ότι η πίστη στο Χριστό θα μας φυλάει από το φόβο; Τί Ο φόβος μας παγώνει και μας ακινητοποιεί. Τί να κάνουμε για να μην μας ακινητοποιεί ο φόβος;
Απ. Ο Περσέας έκοψε το κεφάλι της Μέδουσας. Για να μπορέσει να την πλησιάσει, χωρίς να τον ακινητοποιήσει, δεν την κοίταζε κατά πρόσωπο, αλλά την κοίταζε μέσα από τον καθρέφτη της ασπίδας του.

Ερ.Τί σημαίνει αυτό για μας την σημερινή εποχή;
Απ. Σημαίνει να αλλάξουμε τον τρόπο που κοιτάζουμε αυτό που μας φοβίζει. Η δική μας ασπίδα είναι ο Ιησούς Χριστός. Δεν κοιτάζουμε αυτό που μας φοβίζει με τις δικές μας δυνάμεις, αλλά το κοιτάζουμε μέσα από τις δυνάμεις του Κυρίου Ιησού.

Ερ.Τί σημαίνει ότι κοιτάζουμε με τις δυνάμεις του Ιησού, αυτό που μας φοβίζει;
Απ. Σημαίνει δεν φοβούμαστε γιατί είμαστε δυνατοί, αλλά γιατί είναι δυνατός Αυτός που μας αγαπάει. Ο Κύριος μας προστατεύει από την κυριαρχία του σκότους μέσα μας. (Αρνητικό ασυνείδητο)

Έβλεπα μπροστά μου πάντα τον κύριό μου,για να μη σαλευθώ. (Δαβίδ)


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: