13.5.09

Μόσχος Λαγκουβάρδος , Ας προσευχηθούμε

"Αν σε ξεχάσω Ιερουσαλήμ, να ξεραθεί το χέρι μου.
Να κολληθεί η γλώσσα μου στο λάρυγγά μου,
αν δε σε θυμηθώ" (Ψαλμ.136)

Ας προσευχηθούμε. Ας προσευχηθούμε για την Ελλάδα, για την εθνική και προσωπική μας αξιοπρέπεια. Ας προσευχηθούμε ο Θεός να κάμει να κατοχυρωθεί το όνομα της Μακεδονίας στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου κανένας δεν θα διανοηθεί να το προσβάλει και να το σφετερισθεί.
Έτσι η Ελλάδα θα διορθώσει το σφάλμα της να συζητάει και να διαπραγματεύεται αυτά που δεν είναι για συζήτηση και για διαπραγμάτευση, τα ιερά και τα όσια.
Η Μακεδονία είναι η μητέρα μας. Το όνομά της είναι η ταυτότητά της. Θα διαπραγματευόταν κανείς τη μητέρα του; Το όνομα της Μακεδονίας και η ιστορία της ανήκει σε όλες τις γενιές των Ελλήνων, σ’ αυτές που έζησαν , σ΄ αυτές που ζουν και σ΄ αυτές που θα ρθουν. Η παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας θα δημιουργήσει νόμιμη αιτία υπέρ των σφετεριστών του, τόσο για το όνομα της Μακεδονίας, όσο και για τις εδαφικές διεκδικήσεις τους εις βάρος της.
Ελπίζουμε ότι δε θα βρεθεί ποτέ Ελληνική κυβέρνηση τόσο ανόητη, ανιστόρητη και ανεύθυνη, να υπογράψει με οποιοδήποτε πρόσχημα την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας και της ιστορίας της και να δεχθεί για πάντα το στίγμα μιας τέτοιας ατιμωτικής πράξης.
Ας προσευχηθούμε ο Θεός να κάμει να κατοχυρωθεί στο Ευρωκοινοβούλιο το όνομα της Μακεδονίας , προς χάριν της εθνικής και της προσωπικής μας αξιοπρέπειας. Η εθνική αξιοπρέπεια ταυτίζεται με την προσωπική αξιοπρέπεια. Τα εθνικά θέματα ταυτίζονται με τα εσωτερικά θέματα. Αν δεν αγωνιζόμαστε για την εθνική μας αξιοπρέπεια, για τα εθνικά μας θέματα , ούτε για την προσωπική μας αξιοπρέπεια, για τα εσωτερικά μας θέματα, αγωνιζόμαστε. «Πενία ταπεινοί άνδρα».

moschoblog.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: