13.12.10

Ανοικτή επιστολή προς τον σεβ. Αρχιεπίσκοπον κ. Ιερώνυμον

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

Σεβασμιώτατε,

Επτρέψτε μου να εκφράσω την πλήρη απαρέσκειά μου διά την χθεσινοβραδινή , εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμωνος Αθηνών, μουσικήν εκδήλωσιν. Μετά από αυτήν και από την μακράν σιωπή σας εις τας εκκλήσεις των πιστών και ο πιο απλός πιστός δεν περιμένει τίποτε πια από την παρούσα διοίκηση της Εκκλησίας.

Γνωρίζετε ότι ακόμα και η λατρευτική μουσική της Εκκλησίας δεν αυτονομείται, αλλά υπηρετεί τις ανάγκες της λατρείας μετά της οποίας είναι αξεχώριστα συνδεδεμένη. Μουσικές εκδηλώσεις εντός των ναών ακόμα και με τη λατρευτική μουσική απάδουν προς το αίσθημα των πιστών για την ιερότητα του λατρευτικού χώρου της Εκκλησίας. "Εν εκκλησίας ευλογείτε τον Θεόν". Μουσικές εκδηλώσεις σαν την χθεσινοβραδινήν προσβάλλουν βαναύσως το θρησκευτικό αίσθημα του λαού του Θεού και επαναλαμβανόμενες αλλοιώνουν το αισθητήριό του.

Προς τι η πρόκληση του αισθήματος των πιστών της Ενορίας του Αγίου Παντελεήμωνος; Και ο πιο απλός πολίτης γίνεται πλέον μάρτυρας ότι εκτός από το κράτος που από σύμμαχός του μετεβλήθη εις εχθρόν και η διοικούσα Εκκλησία, αντί να συμμερίζεται το ποίμνιόν της συνοδειπορεί με το κράτος, και κλείνει τα ώτα της για να μην ακούει την αγωνία των πιστών δια τα υπό του αθέου κράτους τεκταινόμενα εναντίον της Ορθοδοξίας .

"Έλθετε προς με πάντες . Πράος ειμί και ταπεινός τη καρδία." λέγει ο Κύριος.
Η Αγία Γραφή επισημαίνει το βραχύ του βίου: Η ζωή του ανθρώπου εβδομήκοντα έτη. Εάν δε εν δυναστείαις ογδοήκοντα...Ο αδικών αδικησάτω έτι." Ο Άυγουστος Καίσαρ έφερε πάντοτε μεθ΄ εαυτού τον ψιττακόν του, όστις επαναλάμβανε διαρκώς εις επήκοον του Καίσαρος την αυτήν φράσιν: "Καίσαρ, μέμνησο θνητός ει." (Καίσαρ, να θυμάσαι ότι είσαι θνητός.)

Σεβασμιώτατε, αναγνώσατε τα λόγια ενός αληθινού ανθρώπου: "...Είμαι φτωχός και γυμνός,όμως είμαι ο αρχηγός του έθνους. Δεν θέλουμε πλούτη, όμως θέλουμε να αναθρέψουμε τα παιδιά μας σωστά. Τα πλούτη δεν θα μας έκαναν καλό. Δεν θα μπορούσαμε να τα πάρουμε στον άλλο κόσμο. Δεν θέλουμε πλούτη. Θέλουμε ειρήνη και αγάπη." (Κόκκινο Σύννεφο,"Makhpiya-Luta", Αρχηγός των Sioux, τέλη του 19ου αιώνα.)
(Από το βιβλίο της Ειρήνης Βρη,Ινδιάνικη Σοφία, Εκδόσεις Πανός,Αθήνα 1998,)

Σεβασμιώτατε, εμείς δεν περιμένουμε τίποτε από Σας. Σεις τί περιμένετε από τον εαυτό Σας;

Μετά σεβασμού
Μόσχος Λαγκουβάρδος
πρώην πταισματοδίκης
Δοκιμιογράφος

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ετσι είναι!!!!!!!!!
ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ.

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Mαζί σας.

Ανώνυμος είπε...

Ki εγω μαζί..

cummulus είπε...

Και εγώ είμαι εδώ, και συμφωνώ.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε εδώ...

http://www.stoxos.gr/2010/12/12-1452-22-2010.html

κάτοικος Πλ.Βικτωρίας είπε...

Αυτό που μας πείραξε περισσότερο κύριε, είναι ότι δεν ήλθε στήριγμα και παρηγοριά του Λαού του Θεού.. Του Λαου που εγκλωβισμένος στη γειτονιά που γεννήθηκε, μεγάλωσε, επένδυσε, δεν πιστεύει στα μάτια του.. Καταρρακώνεται κάθε αξία με την οποία μεγάλωσε..Υποβαθμίζεται η πόλη και η γειτονιά, κατ' επέκταση η ταυτότητά του..
Αυτός που πληρώνει πειθήνια φόρους, απαιτεί ό,τι ένα ευνομούμενο κράτος προσφέρει, κυρίως ασφάλεια. Αντ αυτών βλέπει να προπηλακίζεται από το ίδιο το "κράτος" και τους ταγούς του!!!
Ένα λόγο, ένα βλέμμα παρηγορητικό δεν βρέθηκε να πούν..
Κρίμα, αλλά το ουαί και το φραγγέλιο μένουν φαίνεται μόνο στις σελίδες του Ευαγγελίου, μια και οι σημερινοί Φαρισαίοι προστατεύονται απο τα Ματ ..

Μόσχος Εμμ. Λαγκουβάρδος είπε...

"Ένα λόγο, ένα βλέμμα παρηγορητικό δεν βρέθηκε να πούν.."

Οι άρχοντες καταδυναστεύουν τους λαούς.

Ο Ιησούς έδωσε εντολή στους μαθητές Του να πηγαίνουν γυμνοί και ανυπόδητοι. Να μην επιδιώκουν την εξουσία.

Τί ήρθατε να δείτε στην έρημο, είπε για τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος για να ελέγξει την εξουσία απογυμνώθηκε από κάθε απόκτημα. Φορούσε δέρμα ζώου και τρεφόταν με ακροβλάσταρα.

Δεν πήγαινε μαζί με τους άρχοντες, αλλά μαζί με το λαό. Τους άρχοντες τους ήλεγχε.

Η Αποκάλυψη λέει πως τον καιρό του Αντιχρίστου οι νήσοι (δηλαδή οι πιστοί) έφυγαν και τα βουνά (δηλαδή οι άγιοι) ουχ ευρέθησαν.