1.11.08

Μερικές καθυστερημένες θετικές συνειδητοποιήσεις

Την αφορμή για να κάνω τις παρακάτω θετικές συνειδητοποιήσεις, κάλλιο αργά παρά ποτέ, μου την έδωσαν οι μεγάλες χώρες, που χάρις στη δύναμή τους συνηθίζουν στο
να αρπάζουν ό,τι θέλουν απ' τις αδύνατες χώρες, που δεν έχουν άλλη δύναμη παρά μόνο την πίστη τους στο δίκαιο και την ενότητά τους. Αν δεν πιστεύουν στο δίκαιο κι αν είναι εσωτερικά διαιρεμένες, αυτοί που τους κυβερνούν δεν είναι παρά εξυπηρετητές των ξένων συμφερόντων.
Με αυτό τοσκεπτικό συνδύασασ τη δύναμη με την αρπαγή. Γιατί ζητάει κανείς τη δύκναμη, είτε χώρα είναι , είτε ιδιώτης; Ζητάει τη δύναμη για την αρπαγή, είτε φανερή , είτε κρυμμένη.
Το δικαστήριο των μεγάλων αρπακτικών ζώων αθώωσε το λύκο γιατί κατασπάραξε όλο το κοπάδι, ενώ θα χόρταινε και με ένα πρόβατο και καταδίκασε σε θάνατο το γάϊδαρο γιατί έφαγε ένα φύλλο μαρουλιού χωρίς ξύδι!
Οι χώρες που διαθέτουν τη δύναμη σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο: Ό,τι είναι με το μέρος μας υπάρχει, ο,τι δεν είναι με το μέρος μας δεν υπάρχει. Κι αφού δεν υπάρχει δεν έχει και δίκιο.
Ο λύκος σε ένα παρόμοιο μύθο με το δικαστήριο των αρπακτικών ζώων, ήταν πρόθυμος να συμφωνήσει με το βοσκό και να μη μαλώνουν απ΄πο δω και πέρα, αν ο βοσκός του εδινε τα σκυλια που φύλαγα τα πρόβατά του. "Δωσε σε μένα τα σκυλιά και δε θα μαλώνουμε" πρότεινε στο βοσκό.
Ο δυτικός πολιτισμός διακρίνεται όχι για την αγάπη για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και την ομορφιά, αλλά απ΄ την λατρλεία ης δύναμης. Δεν είναι αυτός ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός, αλλά είναι ό,τι απόμεινε απ΄ τη διαφθορά που υπέστη από αυτούς που δεν ήταν σε θέση να τον καταλάβουν και να τον δεχτούν, γιατί το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η δύναμη.
Αυτήη διαφθορά εισάγεται στη χώρα μας , ως ορθός λόγος, αν και δεν έχει καμία αναφορά στο Λόγο αλλά με δυσκολία, ώστε να μας κατηγορούν ως απολίτιστους που χρειάζονται εκπολιτισμό. Αυτή τηνν έννοια έχουν οιλεγόμενες μεγάλες δυνάμεις, που δεν αρπάζουν μόνο τα χρήματα, αλλά και τη σοφία των φτωχών λαών.Τουλάχιστον ας τους άφηναν τη σοφία!
Η δίψα για δύναμη δεν είναι μόνο των μεγάλων χωρών, αλλά υπάρχει και στον καθένα από μας στο κυνήγι για το χρήμα και τη φήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: