18.1.19

Γιατί ο Ιησούς έκανε μαθητή Του τον Ιούδα ενώ γνώριζε ότι θα Τον προδώσει;

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Ο Ιησούς δεν απέφυγε τους αμαρτωλούς. Θεωρούσε τους αμαρτωλούς ως αρρώστους που χρειάζονται θεραπεία. Οι αμαρτωλοί χρειάζονται τον Ιησού, να τους θεραπεύσει. Δεν έχουν χρείαν ιατρού οι υγιείς.

Ήταν ο Ιούδας ένας άρρωστος που θα μπορούσε ο Ιησούς να τον θεραπεύσει, αν ήθελε; Είναι η περίπτωση για την οποία ο Ιησούς προφητεύοντας το θάνατό Του, είπε:

"Ιερουσαλήμ, Ιερουσαλήμ, η αποκτέννουσα τους προφήτας και λιθοβολούσα τους απεσταλμένους προς αυτήν! ποσάκις ηθέλησα επισυνάξαι τα τέκνα σου ον τρόπον όρνις την εαυτής νοσσιάν υπό τας πτέρυγας, και ουκ ηθελεήσατε! ιδού αφίεται υμίν ο οίκος υμών έρημος. λέγω δε υμίν ότι ου μη με ίδητε έως αν ήξη ότε είπητε ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου."

(Ιερουσαλήμ, Ιερουσαλήμ εσύ που σκοτώνεις τους προφήτες και λιθοβολείς αυτούς που σου στέλνει ο Θεός. Πόσες φορές θέλησα να συνάξω τα παιδιά σου, όπως η κλώσσα τα κλωσσόπουλα της κάτω από τις φτερούγες της, αλλά εσείς δεν το θελήσατε. Γι΄αυτό ο τόπος σας θα ερημωθεί. Σας βεβαιώνω πως δε θα με δείτε πια, ώσπου να έρθει ο καιρός που θα πείτε, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου.)

Μήπως αυτά τα λόγια απαντούν και στις δικές μας συμφορές ως λαός εξαιτίας της προδοσίας; Μήπως αφίεται όπως η Ιερουσαλήμ, ο οίκος υμών έρημος. Μήπως δε δούμε τον Ιησού ώσπου ναρθει ο καιρός που θα πούμε, ως λαός, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου;

moschoblog.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: