11.9.17

Η ΑΝΥΣΤΑΚΤΗ ΡΑΒΔΟΣ Η ΤΕΜΠΕΛΟΞΥΛΟ*

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Ένα απλό ραβδί 
μαρτυρεί για την
ουσία της ορθόδοξης
πίστης,το ραβδί
της Εγρήγορσης.
Την αρχαία εποχή χρησιμοποιούσαν τα "ανύστακτα βότσαλα". Όσοι φιλόσοφοι δεν ήθελαν να διακόπτει ο ύπνος τον στοχασμό τους , τοποθετούσαν μια λεκάνη γεμάτη νερό μπροστά τους και κρατούσαν στα χέρια τους βότσαλα. Μόλις τους έπαιρνε ο ύπνος , τα βότσαλα έπεφταν στο νερό, που πεταγόταν στο πρόσωπό τους και τους ξύπναγε.
Έτσι ίσως να ανακαλύφθηκε ότι ο διακοπτόμενος ύπνος είναι καλύτερος απ΄ τον συνεχή, μπορεί και ο διακοπτόμενος έρωτας.Θα μου πείτε, εσείς, ένας χριστιανός, μιλάτε για έρωτες. Ναι, γιατί αν ο έρωτας δεν υπάρχει πολλές οικογένειες διαλύονται, μπορεί και οι κοινωνίες το ίδιο. Γι΄ αυτό η αντικοινωνική νέα τάξη χρησιμοποιεί την προπαγάνδα για να κάνει άνοστο και ανούσιο τον έρωτα μεταξύ των δύο φύλων, για να διαλύσει την κοινωνία και να κάνει την δυστυχισμένη ανθρωπότητα ένα κοπάδι , όπου να κυριαρχεί η πλουτοκρατία
__________________
* Στηρίζει τους μοναχούς στην Νοερά Προσευχή, για να μην κοιμούνται. Το τεμπελόξυλο είναι το έμβλημα του πατριάρχη στους Ρώσους, που σημαίνει ότι οι Ρώσοι πατριάρχες προσεύχονται όρθιοι και δεν κοιμούνται την ώρα της προσευχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: