28.4.10

Γιατί Διεθνές Νομισματικό Ταμείο;

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

"Και την πίτα και την πόρτα"
Ελληνική λαϊκή παροιμία

Τι σημαίνει το όνομα Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ); Γιατί Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και όχι απλά Άγγλοι ή Αμερικάνοι ή Γάλλοι ή Γερμανοί;

Το όνομα παίζει μεγάλο ρόλο στην αγορά. Αυτοί που αποτελούν το ΔΝΤ δεν θέλουν να πάψουμε να αγοράζουμε τα προϊόντα τους. Αυτός είναι ο λόγος που αντί Αμερικάνοι, Άγγλοι, Γερμανοί χρησιμοποιούν το όνομα-προσωπείο ΔΝΤ. Πιστεύουν ότι με όλα τα δ εινά που σχεδιάζει το ΔΝΤ τους εις βάρος του Ελληνικού λαού , ο Ελληνικός λαός δεν θα κοιτάξει τι κρύβεται πίσω από τη μάσκα του ΔΝΤ και θα εξακολουθήσει να αγοράζει τα προϊόντα τους. Αν εξαιρέσουμε την κυβέρνηση που θα κάνει στραβά μάτια για να τους ενισχύσει με την προπαγάνδα που διαθέτει με τα ΜΜΕ κανείς δεν πρόκειται να αγοράσει προϊόντα αυτών που αποτελούν το ΔΝΤ.

Η κοινωνία ανανεώνεται με την εμβάθυνση στην αρχαία σοφία. Ο λαός μας είναι πιο σοφός απ΄ τους τεχνοκράτες, που προσπαθούν να τον αποκόψουν απ΄ τις ρίζες του και εν πολλοίς το πετυχαίνουν, γι’ αυτό η κοινωνία μας έφτασε σ΄ αυτό το τέλμα. Ο Ελληνικός λαός έχει επίγνωση του πως σκέφτονται αυτοί που κρύβονται πίσω απ΄ το ΔΝΤ. Και θα αντιμετωπίσει κι αυτή την ξένη επιβουλία, όταν έρθει η ώρα.

Ο Κύριος επιτρέπει να περάσουμε κι αυτή τη δοκιμασία ίσως για να κατανοήσει η γενιά αυτή τα λόγια της Αγίας Γραφής "σοφία αγαθή υπέρ δύναμιν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: