6.4.10

Σαν σήμερα 6 Απριλίου 1941 μας επιτέθηκαν οι… Γερμανοί

Σαν σήμερα 6 Απριλίου 1941 μας επιτέθηκαν οι… Γερμανοί

Πηγή: "Τρελο-γιάννης"




Σήμερα 6 Απριλίου 2010 που είναι η επέτειος της επίθεσης των γερμαναράδων στην Ελλάδα το 1941,( ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΜΕ; ΤΟΣΟ….ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ ΕΧΟΥΜΕ); Διάλεξε η ναζίστρια ΜΕΡΚΕΛ να κάνει νέα επίθεση ,αυτή την φορά οικονομική.

ΤΟΤΕ

Την 6η Απριλίου 1941 ο Αδόλφος Χίτλερ εξαπέλυσε εναντίον της αιμορραγούσας από τον πόλεμο με την Ιταλία Πατρίδας μας 24 Επίλεκτες Μεραρχίες υπό τον Στρατάρχη Φον Λιστ σε εφαρμογή του Σχεδίου “ΜΑΡΙΤΑ” (12η Γερμανική Στρατιά).

Η επίθεση έγινε στα ονομαστά φρούρια της “Γραμμής Μεταξά”, στην Μακεδονία και Θράκη, όπου οι ολιγάριθμοι Έλληνες μαχητές πολεμούν τον εισβολέα, αμύνονται, κερδίζουν και χάνουν μάχες και τελικώς, όταν λήγει ο άνισος αγώνας τους, δέχονται “Στρατιωτικές τιμές” από τον ίδιο τον αντίπαλο τους.

Την 0515' ώραν της 6ης Απριλίου, τα εν Βουλγαρία ευρισκόμενα Γερμανικά στρατεύματα, “χωρίς να τηρηθούν τα συνήθη διπλωματικά έθιμα του τελεσιγράφου και της παροχής προθεσμίας προς απάντηση”, εισέβαλαν στον ελληνικό έδαφος και την 0530' ώρα της ίδιας ημέρας ο εν Αθήνας Γερμανός Πρέσβης επέδωσε στον Έλληνα πρωθυπουργό διακοίνωση, δια της οποίας “διετυπούντο αστήρικτοι ισχυρισμοί παραβιάσεως της ουδετερότητας” και ανηγγέλετο η εισβολή.

ΤΩΡΑ

Με τα τρέχοντα, τοκογλυφικά επιτόκια δανεισμού ζητούν τώρα οι Γερμανοί να δανειστεί η Ελλάδα από τα κράτη της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το χθεσινοβραδινό δημοσίευμα που ήταν και το πρώτο θέμα της ηλεκτρονικής έκδοσης των Financial Times! Πρόκειται, για ένα «βρώμικο» χτύπημα από το Βερολίνο, που απειλεί να φέρει ακόμη πιο κοντά τη χώρα στη χρεοκοπία…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των F.T., η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ απειλεί να «ξηλώσει» ακόμη και στοιχεία της συμφωνίας της 25ης Μαρτίου, για τη στήριξη των αδύναμων χωρών της Ευρωζώνης, που θεωρούνταν ως τώρα αυτονόητα. Ειδικότερα, οι Γερμανοί θέτουν θέμα ερμηνείας της συμφωνίας των ηγετών της Ε.Ε., που αναφέρει, ότι οι χώρες που θα ζητήσουν διμερή δάνεια από άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης θα πρέπει να τα λάβουν με «μη επιδοτούμενο επιτόκιο» (“unsubsidized rate”, στο πρωτότυπο, αγγλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: