23.3.12

Η τηλεόραση σκοτώνει την ικανότητα να σκέφτεσαι. Γιατί βουλευτές ψηφίζουν δίχως να σκέφτονται!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

        Η τηλεόραση σκοτώνει την ικανότητα να σκέφτεσαι. Ακόμα κι οι πολιτικοί στην κυβέρνηση ομολογούν ότι ψηφίζουν χωρίς να σκεφτούν. Οι λαοί δεν βρίσκουν ανθρώπους να διαθέτουν την ικανότητα να σκέφτονται, για να τους αναθέσουν την διακυβέρνηση της χώρας. Ο κόσμος όλος είναι αδιάβαστος εξαιτίας της τηλεόρασης.

       Η τηλεόραση είναι το υποκατάστατο της εικονοποιητικής δύναμης του νου, δηλαδή της φαντασίας.
Η εικονοποιητική δύναμη του νου ελέγχεται από το νου. Η εικονοποιητική δύναμη της τηλεόρασης ελέγχεται από τους καναλάρχες. Η διαφορά είναι ότι οι καναλάρχες θέλουν να κάνουν τον κόσμο να μη σκέφτεται  για να αγοράζει ό,τι τον διατάξουν. Έτσι η εικονοποιητική δύναμη της τηλεόρασης είναι ανεξέλγκτη από το νου του κάθε ανθρώπου, ο οποίος δέχεται παθητικά τις εικόνες της και μάλιστα με τρόπο καταιγιστικό.

     Δείτε τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Κάντε μόνοι σας τον υπολογισμό: Μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις. Ένα τηλεοπτικό δευτερόλεπτο πολλές εικόνες. Ας δεχθούμε για να βρούμε λογαριασμό ότι κάθε δευτερόλεπτο ισοδυναμεί με το χρόνο που χρειάζεται μια εικόνα.

     Ένα τηλεοπτικό δευτερόλεπτο ίσον χίλιες λέξεις.
     Ένα τηλεοπτικό λεπτό ίσον 1.000 λέξεις επί 60 λεπτά ίσον 60.000 λέξεις.

     Το λεξιλόγιο ενός συγγραφέα δεν ξεπερνάει τις 2.000 λέξεις. Άρα ο τηλεθεατής μέσα σε ένα τηλεοπτικό λεπτό διάβασε το έργο τριάντα συγγραφέων στο οποίο περιλαμβάνονται ακόμα και μυθιστορήματα- ποταμοί, όπως οι Άθλιοι του Ουγκώ, το Πόλεμος και Ειρήνη του Τολστόη κ.α.

    Με τόση γρηγοράδα διαβάζουν οι πολιτικοί τους νόμους γι΄ αυτό ο κόσμος πάει απ΄ το κακό στο χειρότερο και η Γη κινδυνεύει να καταστραφεί.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια: