12.12.11

Το χαμόγελο (Ευχετήριος διάλογος)


Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου


- Αγαπητή Λίλα, σε ευχαριστώ! Αντεύχομαι επίσης χρόνια πολλά και προσθέτω και μια ευχή που διάβασα σήμερα το πρωί στο Ευαγγέλιο, την ευχή "Να ευοδούται η ψυχή σου". Είναι από την Επιστολή του Ευαγγελιστή Ιωάννη προς το μαθητή του Γάϊο. Σε ευχαριστώ γιατί για μια ακόμα φορά με τον τρόπο σου μου ενίσχυσες αυτό που πιστεύω για τη δύναμη της "Ευχής". Άλλωστε ο Κύριος μας θυμίζει κάθε φορά , να ευχόμαστε.

Είναι ένα θαύμα πως η Ευχή βρίσκει κάθε φορά τρόπους να ανανεώνεται. Αρκεί να βάλει κανείς την καρδιά του στην Ευχή. Να μην τη δώσει χωρίς καρδιά. Η δική σου ανανέωση της δύναμης της Ευχής παίρνει τη χάρη απ΄ το χαμόγελο και τα τέσσερα θαυμαστικά σου.

Λίλα: -Ευχαριστώ πολύ!!!!!!να είμαστε καλά ,να χαμογελάμε περισσότερο!!

-Ναί, έτσι πιστεύω. Το χαμόγελο είναι από τα ωραιότερα πράγματα στον κόσμο! Αν δεν έλπιζα ότι θα δω κάποιο χαμογελαστό πρόσωπο σήμερα θα έλεγα ότι η μέρα μου πήγε χαμένη. Είναι σπάνιο να μην συναντήσω κάποιο χαμογελαστό πρόσωπο στο δρόμο. Ίσως επειδή ο κόσμος απαντάει με τον τρόπο που τον κοιτάζουμε, με χαμόγελο ή με πρόσωπο σκυθρωπό. Εκεί όπου δεν υπάρχει αγάπη, βάλε αγάπη και θα βρεις αγάπη. Το ίδιο συμβαίνει και με το χαμόγελο.

Κάποτε με προβλημάτισε πώς μπορείς να χαμογελάς σε κάποιον που δεν χαμογελάει. Η απάντηση είναι ότι δεν χαμογελάμε στο σκυθρωπό πρόσωπο, αλλά στην δική μας καλή διάθεση. Ο κόσμος είναι όπως πιστεύεις μέσα στην καρδιά σου ότι είναι. Κάθε άνθρωπος σχηματίζει μια εικόνα για τον κόσμο και μέσα σ΄ αυτήν πορεύεται. Όταν περιγράφουμε τον κόσμο δεν μιλάμε για τον κόσμο, αλλά για τον εαυτό μας.

Εκείνο που προέχει είναι το πνεύμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: