2.12.11

Όσο ψηφίζουμε αυτούς τους ανθρώπους, ό,τι παθαίνουμε οικειοθελώς το παθαίνουμε


Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Όσο ψηφίζουμε αυτούς τους ανθρώπους, ό,τι παθαίνουμε οικειοθελώς το παθαίνουμε. Αν δεν θελήσουμε με όλη την καρδιά μας και με όλη τη διάνοιά μας και με όλη τη δύναμή μας να τους διώξουμε, θα τους δίνουμε δύναμη για να τη στρέφουν εναντίον μας.
Ας πει καθένας μέσα από την καρδιά του ότι δεν τους θέλει, ότι δεν θέλει να πουλήσουν οποιοδήποτε τμήμα της χώρας μας. Να το πει έτσι απλά, σαν τον Ινδιάνο της φυλής Χουνκπάπα, τον Καθιστό Ταύρο. Ακούστε τα λόγια του. Είναι από το βιβλίο "ΣΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ",Επιλογή Κ. Καλογερόπουλος, Εκδόσεις Ιάμβλιχος,ISBN 960-268-105-5.
Είναι ένα μικρό, χαριτωμένο βιβλίο με μικρά κείμενα και φωτογραφίες Ινδιάνων της Αμερικής. Διαβάζοντάς του θαυμάζεις την απλότητα και την αθωότητα των Ινδιάνων της Αμερικής και θέλεις να τη μιμηθείς. Την απλότητα και την αθωότητα των Ινδιάνων της Αμερικής εκμεταλλεύθηκαν οι κατακτητές και τους εξόντωσαν και τους πήραν τη γη τους.
Οι Ινδιάνοι πολέμησαν και υπερασπίστηκαν τη γη τους, ενώ εμείς ψηφίζουμε αυτούς που με παράνομα συμβόλαια και ανήθικες συμφωνίες παραδίδουν την Ελλάδα στους ξένους.
Παραθέτουμε τα λόγια του Καθιστού Ταύρου, του Ινδιάνου της Φυλής Χουνκπάπα, για να τα χαρείς, ευγενικέ αναγνώστη, με την ευχή να ψάξεις να βρεις το χαριτωμένο αυτό μικρό βιβλίο που αξίζει να το έχεις για να το διαβάζεις κάπου κάπου, όταν η λύπη από αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας αυτόν τον καιρό σε κυριεύει.
Ο Ιησούς είπε πως αυτός που δεν είναι εναντίον μας είναι μαζί μας. Πράγματι αυτό το βιβλιαράκι με την απλότητα του παιδιού είναι μαζί με τον Ιησού και με τη διδασκαλία Του.
Με την απλότητα και την αθωότητα τα λόγια βγαίνουν μέσα απ΄ την καρδιά χωρίς δυσκολία και χωρίς να χρειάζεσαι πτυχίο πανεπιστημίου για να εκφράσεις αυτό που σκέφτεσαι και αυτό που νιώθεις.
"Θέλω να μάθουν όλοι, ότι δεν έχω
σκοπό να πουλήσω οποιοδήποτε
τμήμα της χώρας μας.Ούτε θα
αφήσω τους λευκούς να κόψουν
ξυλεία απ΄ τις όχθες των ποταμών,
ιδιαίτερα τις βελανιδιές μας.
Έχω ιδιαίτερη αδυναμία σ΄ αυτά τα
δένδρα. Μου αρέσει να τα κοιτάζω,
επειδή αντέχουν στις ανεμοθύελλες
και στη ζέστη του καλοκαιριού."
Καθιστός Ταύρος
Φυλή Χουνκάπα
______________________________________________________
Σημείωση: Η φωτογραφία είναι από το vatopaidi.wordpress
και δείχνει έναν Ινδιάνο ορθόδοξο χριστιανό

Δεν υπάρχουν σχόλια: