30.3.20

Τέσσερα Πρόσωπα Δυτικά

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου
Η κεντρική ιδέα της ταινίας "Four Faces West" με τον Joel Mc Crea και την Frances Dee, είναι η αγάπη που μπορεί να μετατρέψει έναν ληστή σε φιλάνθρωπο. Ο ήρωας της ταινίας ληστεύει μια τράπεζα "για μια καλύτερη ζωή". Κρύβοντας όμως τα κλοπιμαία στην έρημο, τον δαγκώνει ένας κροταλίας και η ηρωίδα, που είναι μια νεαρή και όμορφη γιατρός, περιποιείται την πληγή. Η ομορφιά της , η καλοσύνη και η  ευγένεια με την οποία το κάνει , μαζί με τη θεραπεία της πληγής, θεραπεύει και την ψυχή του.
Οι δυο νέοι είναι τόσο πειστικοί στην αγάπη τους, που νομίζεις ότι αγαπιούνται και στη ζωή. Όντως αγαπιούνται και στη ζωή και γίνονται ένα αγαπημένο ζευγάρι, μεχρι το θάνατό τους.
Από τίς τέσσερις μορφές της ταινίας, δύο είναι ο Joel και η Frances..Τρίτη είναι η μορφή του φίλου του Joel. Ας σημειωθεί ότι μαζί με την αλλαγή του ήρωα της ταινίας, χάρις στην αγάπη, αλλάζουν και οι γύρω του, ακόμα και οι διώκτες του γίνονται φίλοι του.
Αν και είδα την ταινία δύο φορές, και θα τη δώ και σήμερα τρίτη φορά , δεν μπόρεσα να δω ποιά είναι η τέταρτη μορφή. Νά 'ναι άραγε η προσωποποίηση της αγάπης; Μάλλον είναι ο σερίφης, το τέταρτο πρόσωπο.  Τα Τέσσερα πρόσωπα στη Δύση, είναι ένα ενδιαφέρον, καλογυρισμένο γουέστερν. Αξίζει να το δείτε, έστω και χωρίς ελληνικούς υποτίτλους!

moschoblog.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: