19.3.20

Δόξα σοι, Κύριε

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου
  
Δοξάζουμε  το Θεό που είμαστε ακόμα ζωντανοί. Ευγνωμονούμε το Θεό και τον ευχαριστούμε γιατί  μετέχουμε στην αγρύπνια του Ιησού, στην Γεσθημανή. Αυτοί που δεν βλέπουν το φως του Χριστού και δε δοξάζουν το Θεό, είτε έχουν  άρρωστα τα μάτια τους είτε τα κλείνουν για να μη δούν. Αυτοί είναι σαν να κοιμούνται. Είναι ως προς την αιώνια ζωή, τη ζωή που μένει, «νεκροί».

Αν τα έθνη ενδιαφέρονταν και για  τον πνευματικό ιό, το πρώτο πράγμα που θα έκαναν ήταν η πνευματική αγρύπνια, να καταργήσουν την πλεονεξία τους, την υπερηφάνειά τους και να συνάψουν διαρκή ειρήνη και γενικό αφοπλισμό. Θα εφάρμοζαν την Διδασκαλία του Χριστού σε όλη τη γη και τα επεκτατικά έθνη θα μετανοούσαν και θά  ‘νιωθαν ντροπή, για όσα έκαναν μέχρι τώρα.

Αλλά τα έθνη στην πλεονεξία τους και στην υπερηφάνειά τους είναι πνευματικά άκαρπα. Δεν υπάρχει κτίσις αφανής ενώπιον του Θεού. Τα πάντα είναι γυμνά και τετραχηλισμένα στους οφθαλμούς του Θεού και σ’ Αυτόν θα λογοδοτήσουμε.

Αυτοί που αποκτούν κάποια ψευδο-μόρφωση νομίζουν ότι η οργή και η τιμωρία δεν ταιριάζει στο Θεό. Δεν αντιλαμβάνονται ότι η «οργή» και η δίκαιη τιμωρία του Θεού  είναι ανθρωποπαθείς εκφράσεις. Δεν απομακρύνεται ο Θεός από μας. Εμείς θεωρούμε τη δική μας απομάκρυνση εξαιτίας των αμαρτιών μας, ως απομάκρυνση του Θεού.

moschoblog.blogspot.com

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: