25.10.12

Απάντηση στην κ. Έλενα Κουντουρά

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Σωστά όλα αυτά που γράφετε κ. Έλενα Κουντουρά στο άρθρο σας υπό τον τίτλο « Τα ψέματα τελειώνουν και μαζί με αυτά οι δικαιολογίες: Κατάργηση Μνημονίου τώρα!».  Συνάμα παραλείπετε να επισημάνετε στο άρθρο σας το σπουδαιότερο: την έλλειψη νομιμότητας!  Το να ισχυρίζεται κανείς οτιδήποτε, έστω και αληθινό, ενώ παραβλέπει το σπουδαιότερο ισοδυναμεί με το να το καλύπτει.

Το «Κατηγορώ» σας δεν ευσταθεί, αν δεν αναφέρετε σ΄ αυτό την έλλειψη νομιμότητας και αυτούς που ευθύνονται γι΄ αυτήν. Η τακτική αυτή νομιμοποιεί, εδώ και χρόνια τώρα, αυτούς που κατηγορείτε.

Αν δεν τους προσδίδατε  εσείς που συνεδριάζετε μαζί τους την επίφαση της νομιμότητας, δεν θα μπορούσαν να τελέσουν εις βάρος του ελληνικού λαού, τις παράνομες πράξεις τις οποίες υπαινίσεσθε!

                                                       _______________

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012


Τα ψέματα τελειώνουν και μαζί με αυτά οι δικαιολογίες: Κατάργηση Μνημονίου τώρα!

Της Έλενας Κουντουρά *
Πρώτον, ξένα μέσα ενημέρωσης, ακόμη και γερμανικά, παραδέχονται ότι η δόση που αναμένει η Ελλάδα θα πάει στους τόκους των δανείων της και ότι μισθοί-συντάξεις πληρώνονται από τα γενικά έσοδα του κράτους.
Δεύτερον, μεγάλος ελληνικός όμιλος ΜΜΕ που κρατάει τα σκήπτρα στη στήριξη της συγκυβέρνησης των προθύμων, βγάζει σιγά-σιγά στο γυαλί οικονομικούς συντάκτες να παραδέχονται ότι δόσεις δανείων, φόροι και έσοδα του κράτους και έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, πηγαίνουν όλα μαζί και πέφτουν στο ίδιο καλάθι, μέσα από το οποίο πληρώνονται κατά απόλυτη προτεραιότητα οι υποχρεώσεις πάνω στα τοκογλυφικά επιτόκια και μετά οτιδήποτε άλλο.

Τρίτον, κεντρικός πολιτικός σχολιαστής σε άλλο μεγάλο όμιλο ΜΜΕ, πιο παραδοσιακό και παλιό από τον προηγούμενο, βγαίνει στο γυαλί φωνάζοντας κατά της Τρόϊκας, και εγκαλεί τους κκ. Τόμσεν, Μορς, Μαζούχ για αλητεία.
Τέταρτον, φιλομνημονιακή πρώην υπουργός, που διεγράφη από το παλιό κόμμα της επειδή ήταν υπέρ του Μνημονίου και για τον ίδιο ακριβώς λόγο επανεντάχτηκε σε αυτό, παραδέχεται ότι δανείζοντας την Ελλάδα οι Γερμανοί, αποκομίζουν πολλαπλάσια κέρδη από τα ποσά που διαθέτουν.
Αυτά είναι λίγα μόνο, από τα πολλά απρόσμενα γεγονότα των τελευταίων ημερών και σίγουρα θα διερωτάται κανείς: Τι στο καλό συμβαίνει και ολόκληρη η Ελλάδα, μαζί με τη μισή Ευρώπη προσχωρούν σε όλα εκείνα που λέγαμε εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, πριν τις εκλογές, κατά τη διάρκεια των εκλογών, μετά τις εκλογές και σε αυτά που λέμε ακόμη και σήμερα, εισπράττοντας λοιδορίες περί δήθεν λαϊκισμού; Τους έχει έρθει άξαφνα η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, ή βλέπουν ότι το καράβι, το τιμόνι του οποίου κρατούν οι ίδιοι τόσο καιρό, πλέει κατευθείαν πάνω στην ξέρα και πηδούν στη θάλασσα για να σωθούν από τη μήνη και την κατακραυγή;
Όχι, δεν πρόκειται να τους χαρίσουμε το άλλοθι του νεοφώτιστου και να κάνουμε δεκτό ότι πριν δεν γνώριζαν την πραγματικότητα και τώρα, κάτι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται. 
Στην ξέρα καταπάνω πλοηγούν τόσο καιρό το καράβι και το γνώριζαν πολύ καλά αυτό. Απλά, τώρα που πλησιάζει η ώρα για να φανεί το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής, θέλει ο καθένας ξεχωριστά για λογαριασμό του να αποσείσει τις ευθύνες.
Για λάθος φάρμακο που σκότωνε τον ασθενή αντί να τον γιατρεύει μιλούσε μέχρι αρχές του 2012 ο σημερινός πρωθυπουργός και ζητούσε με τα γνωστά «Ζάππεια» ένα άλλο μείγμα πολιτικής για επανεκκίνηση της Οικονομίας. Για να ακολουθήσει μετά, με περισσότερο ακόμη φανατισμό από τους κκ. Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, τη συνταγή της σκληρής λιτότητας.
Η νέα Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, το ΠΑΣΟΚ των κκ. Παπανδρέου-Βενιζέλου και οι χρήσιμοι «εκσυγχρονιστές» κκ. Παπαδήμος-Στουρνάρας, καταδίκασαν την Ελλάδα στη λογική ενός μαγαζιού, που κόβει έξοδα, κόβει προσωπικό, περιστέλλει εργασίες και δραστηριότητες, αλλά ταυτόχρονα δεν ακολουθεί καμιά συνταγή εύρεσης νέου πελατολογίου, νέας πηγής πωλήσεων και εσόδων, και καμιά αναπτυξιακή λογική, με αναπόφευκτη εξέλιξη να πηγαίνει για οριστικό λουκέτο το μαγαζί, και για φούντο ο μαγαζάτορας.
 Τα μοναδικά πράγματα που διατηρούν ζωντανά το Μνημόνιο και τη συγκυβέρνηση των τριών, είναι η μυθοπλασία περί δήθεν διαπραγματεύσεων με την Τρόικα και η γενικότερη προπαγάνδα που αναμεταδίδεται από ΜΜΕ προκειμένου να μπερδευτεί ο πολίτης. Θέλετε παραδείγματα; 
-   Συνεχώς επαναλαμβάνεται ως είδηση και σχόλιο ότι μπαίνει κόκκινη γραμμή για μην καταργηθούν ο 13ος και ο 14ος μισθός.
Την ίδια ώρα τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα, Διακοπών έχουν εκμηδενιστεί, ενώ με τις μειώσεις ύψους 35% σε μισθούς-συντάξεις, μαζί με τις αλλαγές στις κλίμακες φορολογίας και την επιβολή εκτάκτων χαρατσιών, το εισόδημα του μέσου οικογενειάρχη έχει υποχωρήσει κοντά στο 50% από την αρχή της κρίσης. Με άλλα λόγια, με 50% κάτω στα εισοδήματα, οι 14 μισθοί έχουν ήδη γίνει 7. 
Επομένως μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας μας και αν δοκιμάζουν να πειράξουν άλλο τους μισθούς θα είναι για να κόψουν τον 6ο και τον 7ο.


-   Με το Χρηματιστήριο στις 600 μονάδες και όλα τα κυβερνητικά «παπαγαλάκια», αλλά και οι ίδιοι οι υπουργοί και βουλευτές, να έχουν σαν καραμέλα ότι οδηγούμαστε σε οικονομική και τραπεζική κατάρρευση κάθε φορά που μας εκβιάζουν για να πάρουμε μία δόση, καλλιέργησαν και καλλιεργούν κλίμα πανικού σε αποταμιευτές και καταθέτες.
Για να βγουν μετά όλοι με περισσή υποκρισία, με πρώτο τον πρωθυπουργό, να κατηγορήσουν τον κόσμο ότι στραγγίζει από ρευστό τις τράπεζες, αναζητεί τρόπους αποστολής χρημάτων στο εξωτερικό, ή τα καταχωνιάζει σε μπόγους και σεντούκια. -  Παρουσιάζουν τις δανειακές δόσεις ως οξυγόνο που κρατά στη ζωή το μεγάλο ασθενή που λέγεται Ελληνική Οικονομία, ενώ η αλήθεια είναι ότι με τα νέα δανεικά επιβαρύνεται το εθνικό χρέος και μαζί ο λαός, προκειμένου να ρεφάρουν τις απώλειές τους οι τραπεζίτες και να εισπράξουν τόκους οι τοκογλύφοι.
 -   Υπόσχονται ότι το μαρτύριο της λιτότητας πλησιάζει στο τέλος, ενώ ξέρουν καλά ότι η λιτότητα επιδρά ως προς το δίπτυχο ύφεση-ανεργία όπως η βενζίνη που πέφτει στη φωτιά.
 Τα ψέματα τελειώνουν εδώ και μαζί οι δικαιολογίες, οι υπεκφυγές, ο αποπροσανατολισμός και η προπαγάνδα. 
Το Μνημόνιο πρέπει να καταργηθεί και όσοι μας οδήγησαν σε αυτό, πρωταγωνιστές και δευτεροκλασάτοι, πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί για να απολογηθούν και οι ένοχοι να τιμωρηθούν. Πράγμα, που ζητάμε επιτακτικά οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, τόσο με την πρότασή μας στη Βουλή για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο, όσο και την πανελλαδική δράση μας για συλλογή υπογραφών των πολιτών με το ίδιο ακριβώς αίτημα. Ο λαός δεν θα ανεχθεί να τον οδηγήσουν η συγκυβέρνηση μαζί με την Τρόικα, στην ολική και οριστική εξαθλίωση και καταστροφή του.
*Η Έλενα Κουντουρά είναι  Βουλευτής Α’ Αθηνών με τους Ανεξάρτητους Έλληνες
Πηγή: Έχω μάτια και βλέπω

Δεν υπάρχουν σχόλια: