18.2.12

Επιστροφή στη βαρβαρότητα γρήγορα. "Ναι σε όλα"!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

                      "Σοφίαν λαλούμεν εν τοις τελείοις, σοφίαν δε ου του αιώνος τούτου,
                       ουδέ των αρχόντων του αιώνος τούτου των καταργουμένων."
                                                                                   (Κορινθίους Β΄, 6)

   

             "Ναι σε όλα".  Γρήγορα. Σαν να είναι η ζωή ένα κακό, για να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα.
 Ένας κόσμος που βίωσε τη βαρβαρότητα των ναζί, που νιώθει ακόμα τη λύπη και το πένθος, βιώνει έναν ακόμα πόλεμο των Γερμανών!  Επιστρέφει στη βαρβαρότητα που έρχεται γρήγορα, με σημαίες την ανανδρία,   τη θρασυδειλία , την απάνθρωπη σκληρότητα  για τους φτωχούς, τους γέρους, τους ανήμπορους, τα παιδιά!
            Κάποιο ντοκυμαντέρ για τη ζωή στη ζουγκλα δείχνει λιοντάρια που επιτίθενται σ΄ ένα  μικρό βουβάλι, που ξεσκίζουν τις σάρκες του και  το καταβροχθίζουν ζωντανό. "Τροφική αλυσίδα", λέει κάποιος νέος που σπουδάζει βιολογία.
          Φρίκη! Δεν έκανε έτσι ο Θεός τα λιοντάρια.Ο Θεός έκανε και τα λιοντάρια να ζουν ειρηνικά. Υπάρχουν ζώα ταχύτερα από τα λιοντάρια, εξίσου ή ακόμα πιο δυνατά από αυτά, που όμως δεν σκοτώνουν για να ζήσουν. Ο Θεός δεν έκανε τον άνθρωπο να αμαρτάνει κι όμως αμαρτάνει.  Ο Θεός είναι πάνσοφος και πανάγαθος.
         Ο άνθρωπος που σώζει την ψυχή σώζει και το κορμί. Η αμαρτία βλάφτει την ψυχή και φθείρει το κορμί. Τα όργανα του σώματος δεν λειτουργούν κανονικά όταν πάσχει η ψυχή. Παρατήρησε τον εαυτό σου. Πέσε να κοιμηθείς θυμωμένος , για να δεις πώς λειτουργεί το σώμα σου με το πάθος του θυμού. Εκείνος που αγωνίζεται για την ψυχή σώζει και το κορμί.
        Η επιβίωση της ανθρωπότητας ,εξαρτάται από τις κυβερνήσεις των κρατών που διαθέτουν τα πυρηνικά όπλα. Εμείς πιστεύουμε ότι εξαρτάται από τις αμαρτίες μας και ελπίζουμε ότι ο Θεός θα βάλει το χέρι Του. Ο Θεός έχει μεγάλη υπομονή.
       Η ειρήνη είναι πιο αναγκαία από την αύξηση των πυρηνικών όπλων. Οι κυβερνήσεις των κρατών που διαθέτουν πυρηνικά όπλα μπορούν να καταστρέψουν τη γη όχι μία, αλλά τριάντα φορές!
Φαντασθείτε αν οι πολιτικοί που καταλαμβάνουν την εξουσία , θέλουν να αυτοκτονήσουν μαζικά, αν είναι άρρωστοι άνθρωποι! Είναι άρρωστοι! Πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση ότι αυτοί που κατέχονται από την μανία να εξουσιάζουν τους άλλους είναι άρρωστοι. Φωτεινά πνεύματα σε όλο τον κόσμο
καλούν τους ανθρώπους με κατανόηση να αγωνιστούν για να εμποδίσουν την αυτοκτονία της ανθρωπότητας.
      Αυτή είναι η δια Χριστόν ενεργητικότητα των πιστών.  Το "Ναι σε όλα" είναι η απόλυτη παράδοση, η παθητικότητα, η οποία οδηγεί στην αιματοχυσία. Αυτοί οι βουλευτές  που είπαν το "Ναί σε όλα" και οι λοιποί που δεν παραιτούνται όταν η δημοκρατία δεν λειτουργεί, διατηρούν τις υλικές ανέσεις  που τους προσφέρει η θέση τους. Μιλώντας από βαθύτερη άποψη, φυλάνε το κορμί κι αδιαφορούν για την ψυχή. Ο ενδοτισμός τους είναι απίστευτος στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Μπορεί να μας τα πάρουν όλα, αφού τα παραδίνουμε χωρίς μάχη. Τουλάχιστον να μην μας πάρουν και την ψυχή!
 
   
   
     
         

     
     
   



Δεν υπάρχουν σχόλια: