15.2.12

Περί ηγεσίας στην Ελλάδα

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

       Το ωραίο δημιουργεί τις ενώσεις και η ενότητα του λαού αναδεικνύει τον ηγέτη. Ο ελληνικός λαός αγαπάει το ωραίο πάνω από όλα. Όλα μπορεί να τα δεχτεί και να τα υπομείνει εκτός από αυτό που δεν είναι ωραίο. Δεν είναι ωραίο οι κυβερνήσεις να λένε ψέματα στους λαούς, να κλέβουν και να σκοτώνουν. Είναι ελληνική η κυβέρνηση η οποία δεν εκφράζει το κοινό αίσθημα του ελληνικού λαού;
   Αρχίζει να γίνεται πια κοινή συνείδηση στους Έλληνες ότι δεν τους κυβερνούν ελληνικές κυβερνήσεις. Οι Έλληνες αρχίζουν να κατανοούν ότι δεν είχαν ποτέ μετά τον Καποδίστρια ελληνική κυβέρνηση στον τόπο τους. Η αλήθεια αυτή είναι κρυμμένη από τους πολλούς,  πίσω από αυτούς τους δύο μύθους: Πρώτος μύθος: οι πολιτικοί είναι αντάξιοι του λαού. Είναι ο λαός διεφθαρμένος γι΄ αυτό είναι διεφθαρμένοι και οι πολιτικοί. Είναι ζήτημα του χαρακτήρος του ελληνικού λαού! Δεύτερος μύθος: Η ελληνική ηγεσία πάσχει πάντοτε. Είναι ελαττωματική εκ φύσεως!
     Οι  Έλληνες δεν πιστεύουν πια στους μύθους;  Οι μύθοι προβάλλονται εκ του πονηρού για δύο λόγους: πρώτον, για να κρύψουν την αλήθεια ότι οι κυβερνήσεις δεν υπηρετούν τον ελληνικό λαό και δεύτερον ότι δεν πάσχει η ελληνική ηγεσία, γιατί δεν υπάρχει ελληνική ηγεσία. Η λεγόμενη ελληνική ηγεσία είναι ξένη. Δεν υπάρχει , ούτε υπήρξε,μετά τον Καποδίστρια , ελληνική ηγεσία στην Ελλάδα.
      Οι κυβερνήσεις  λένε ψέμματα όχι επειδή οι πολιτικοί  έχουν  δήθεν το διεφθαρμένο χαρακτήρα των Ελλήνων, αλλά επειδή υπηρετούν τους ξένους. Και η ελληνική ηγεσία  δεν πάσχει , επειδή είναι δήθεν εκ φύσεως διεφθαρμένη, αλλά πάσχει, επειδή δεν είναι , ούτε ήταν ποτέ ελληνική, μετά τον Καποδίστρια.

   
      

Δεν υπάρχουν σχόλια: