7.2.12

Το λάθος του Μαρξ

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

     1.  Το λάθος του Μαρξ ήταν ότι πίστευε ότι η "πάλη των τάξεων"  είναι αληθινή. Πίστευε  ότι οι τάξεις αρχίζουν την "πάλη" και οι τάξεις την σταματούν.
     2.Οι τάξεις αρχίζουν την "πάλη" και οι τάξεις την σταματούν; Πάρτε παράδειγμα τους πολέμους: οι λαοί αρχίζουν τους πολέμους και οι λαοί τους σταματούν; Οπωσδήποτε όχι.
     3.Οι κυβερνήσεις αρχίζουν τους πολέμους και οι κυβερνήσεις τους σταματούν. Το ίδιο και με τις τάξεις : οι επικεφαλής αρχίζουν την "πάλη" και οι επικεφαλής την σταματούν. 
     4. Ποιοι είναι οι επικεφαλής και με  ποιο τρόπο καταλαμβάνουν τη θέση τους; Έγινε 
μια έρευνα που σπουδάζουν τα παιδιά των πολιτικών όλων των παρατάξεων και απεδείχθη ότι τα 8 στα 10 σπουδάζουν στα ακριβά κολλέγια του εξωτερικού.
     5. Πόσοι από τους πολιτικούς και τα παιδιά τους εκπλήρωσαν την στρατιωτική τους θητεία κανονικά;
Μια έρευνα απέδειξε ότι ένα μεγάλο ποσοστό εξαγόρασε τη θητεία ή απαλλάχτηκε από αυτήν για διαφόρους λόγους.
     6.Ποιοι γίνονται στρατιωτικοί στην Ελλάδα; Στέλνουν  τα παιδιά τους να γίνουν στρατιωτικοί οι πολιτικοί  ή οι επικεφαλής των παρατάξεων κι αυτοί που τους διάλεξαν ; Οπωσδήποτε όχι. 
     7. Μπαίνει κανείς στη λίστα των υποψηφίων βουλευτών χωρίς υποστήριξη από κάποιους οι οποίοι διαθέτουν πολιτική , οικονομική ή οποιαδήποτε άλλη δύναμη;
     8. Αν τους επικεφαλής τους επιλέγουν αυτοί που διαθέτουν δύναμη πιστεύει κανείς ότι ο ισχυροί
είναι μεταξύ τους αντίπαλοι; Τί τους εμποδίζει να βγαίνουν πάντα κερδισμένοι στην "πάλη"; 
     9. Να γιατί τους πολέμους δεν τους αρχίζουν και δεν τους σταματούν οι λαοί, αλλά οι κυβερνήσεις. 
    10. Ούτε την "αέναη πάλη", στην οποία με περισσή αφέλεια πίστευε (;) ο Μαρξ και εξακολουθούν να πιστεύουν οι οπαδοί του, την αρχίζουν και την σταματούν οι τάξεις, αλλά οι επικεφαλής των τάξεων, με τις εντολές αυτών που τους έβαλαν στη θέση τους. Αλίμονο στα θύματα!   
    11. Σε μια χώρα στην οποία όλοι έχουν από δύο αυτοκίνητα, αυτός που έχει ένα είναι φτωχός.
   Η λαϊκή τάξη σε μια χώρα, είναι μπουρζουαζία σε μια άλλη.  Κάποιος κοιμόταν σ΄ ένα χώρο όπου οι εργάτες καθαριότητας ακουμπούσαν τα σύνεργά τους. Έβλεπε τους εργάτες ως μπουρζουάδες! 
     

Δεν υπάρχουν σχόλια: