24.3.11

Ανοικτή επιστολή προς τον σεβ. Μητροπολίτην Καλαβρύτων κύριον Αμβρόσιον για την κάρτα της κυβέρνησης

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου


Σεβασμιώτατε, ευλογείτε!

Επιτρέψτε μου να έκφράσω την άποψή μου ως προς την αποχήν της Διοίκησης της Εκκλησίας να λάβη εγκαίρως θέσιν (καιρός παντί πράγματι) εις το θέμα της "κάρτας της κυβέρνησης":
Κατ΄ αρχήν κακώς ονομάζεται "κάρτα του πολίτη", γιατί δεν υπάρχει πολίτης. Έως πότε θα επαναλαμβάνουμε ακρίτως έναν μύθο. Πολίτης, ,κατά τον Αριστοτέλη είναι ο μετέχων κρίσεως και αρχής (εξουσίας). Μετέχουν οι Έλληνες κρίσεως και αρχής; Ουδόλως.Έως πότε θά κάνουμε τα "στραβά μάτια" σε μύθους και ψευδαισθήσεις που διαιωνίζουν την κατάσταση της ανελευθερίας και προσβάλλουν ευθέως όχι μόνον την αυτοεκτίμησιν και προσωπικήν ελευθερίαν, αλλά και την ελευθερίαν της πίστεως. "Εν ελευθερία εκλήθημεν". Δεν εννοούμε εκείνους που έχουν συμφέρουν να καταλύουν την προσωπική ελευθερία των πιστών, αλλά εννοούμε εμάς τους πιστούς, αν πρέπει να υποκρινώμεθα ότι δήθεν δεν θίγεται η θρησκευτική μας ελευθερία.
Η Εκκλησία περιέχει κάθε έκφανση της ζωής του πιστού, άρα και την πολιτικήν.
Δεν είναι η Εκκλησία μέρος της πολιτικής ζωής , αλλά η πολιτική ζωή είναι μέρος της Εκκλησίας. Δεν υπάρχει για τους πιστούς τίποτε έξω από την _Εκκλησία.
Στην ψυχή των πιστών δημιουργείται η πίστη, ότι η Διοίκηση της Εκκλησίας φυγομαχεί υπό το πρόσχημα ότι δήθεν δεν είναι ενημερωμένη. Όταν όλοι οι πιστοί ανησυχούμε και αγωνιούμε η Διοίκηση της Εκκλησίας εφησυχάζει. Ταιριάζει ο εφησυχασμός στους Ιεράρχες;
Η σύνδεση της κάρτας με τον αριθμό του Αντιχρίστου: Η κάρτα είναι του Αντιχρίστου είτε συνδέεται με τον αριθμό είτε όχι.
Ασπάζομαι τη δεξιάν Σας
Μόσχος Λαγκουβάρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: