3.3.11

Πολλοί πλάνοι και αντίχριστοι


Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

«Πας ο παραβαίνων και μη μένων εν τη διδαχή του Χριστού Θεόν ουκ έχει».

1.Οι οικουμενιστές με οποιοδήποτε ένδυμα κι αν εμφανίζονται δεν ομολογούν ότι ο Ιησούς είναι ο Θεός. Με τις θεωρίες τους περί «κλάδων», περί πολλών «εκκλησιών», με τη συμμετοχή τους σε παγκόσμια συμβούλια, σε συνέδρια, σε διαλόγους, σε συμπροσευχές κ.α. διαδηλώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο σε όλους (συγγράφουν ακόμη και βιβλία τα οποία αναγιγνώσκει άγνωστος αριθμός ανύποπτων πιστών), ότι ο Κύριος Ιησούς δεν είναι ο Θεός.

2.Δεν πρέπει η Εκκλησία να γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί οι πλάνοι που εισήλθαν στον κόσμο, ώστε να προφυλάσσεται από αυτούς, ιδίως οι νέοι;

3. Όλες οι θρησκείες για τους οικουμενιστές, τους μεταρρυθμιστές, τους νεωτεριστές, τους ιδιόρρυθμους και γενικά τους αιρετικούς έχουν μέρος μόνον της αλήθειας και ότι «όλοι οι δρόμοι» οδηγούν στην αλήθεια. Ο Κύριος δεν είναι όπως είπε η οδός και η αλήθεια και η ζωή και η μόνη θύρα των προβάτων.

4. Γεννάται το ερώτημα γιατί οι πλάνοι αφήνονται ανενόχλητοι να πλανεύουν τον κόσμο ενώ το Ευαγγέλιο γράφει γι’ αυτόν που δεν ομολογεί ότι ο Κύριος Ιησούς είναι ο Θεός τα εξής: «μη λαμβάνετε αυτόν εις οικίαν, και χαίρειν αυτώ μη λέγετε. Ο γαρ λέγων αυτώ χαίρειν κοινωνεί τοις έργοις αυτού τοις πονηροίς». Γιατί η Εκκλησία αφήνει τα μέλη της απροστάτευτα στο πιο μεγάλο κίνδυνο, να απωλέσουν την πίστη τους στο Θεό;

5. Όταν πρόκειται για άλλα θέματα π.χ. οικονομικά, θέματα για την προστασία της ιδιοκτησίας, θέματα κοινωνικά, οι επίσκοποι είναι ευαίσθητοι και δεν αφήνουν τους πιστούς και τους εαυτούς τους αβοήθητους στον κίνδυνο, αλλά λαμβάνουν θέση και καλώς πράττουν και ενημερώνουν τον κόσμο.

6. Γιατί όταν πρόκειται για τους οικουμενιστές που δρουν φανερά και χωρίς κανέναν ενδοιασμό αφήνουν τους πιστούς χωρίς να τους προφυλάξουν από τον θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχουν από τους πλάνους; Γιατί δεν τους κατονομάζουν ποιοι είναι , αφού τους γνωρίζουν πολύ καλά, με βάση τα κριτήρια του Ευαγγελίου;

7. Πώς αιτιολογούν την παράλειψή τους αυτή; Δεν πιστεύουν ότι οι πιστοί κινδυνεύουν; Εξέλιπε ο κίνδυνος τον οποίο επισήμανε ο Ίδιος ο Κύριος Ιησούς;

8.Δεν ισχύουν τα λόγια του Ευαγγελίου, αν και ο Ίδιος είπε, ότι όλος ο κόσμος θα παρέλθει αλλά η Διδασκαλία Του δεν θα παρέλθει, ότι ούτε ένα γιώτα δεν θα αλλάξει;

9. Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες και για να μην βρίσκουν δικαιολογίες οι Ποιμένες όσον αφορά την φύλαξη του ποιμνίου ο Κύριος χρησιμοποιεί την πιο μεγάλη μεταφορά που υπάρχει στο σύμπαν, τη μεταφορά της αστραπής. Είναι τόσο φανερός ο κίνδυνος, ώστε δεν μπορεί να κρυφτεί από κανέναν, όπως δεν μπορεί να κρυφτεί το φως της αστραπής. Ο Κύριος μιλώντας για τον Σατανά είπε τα εξής: «Εθεώρουν τον Σατανάν ως αστραπήν πίπτοντα εις την γην».

10.Με το ίδιο πνεύμα γράφει και ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, με τέτοια καθαρότητα, σαφήνεια και ακρίβεια, ώστε να μη δύναται να σταθεί η παραμικρή αμφιβολία και να μη δύναται να προβληθεί καμιά δικαιολογία για την παράλειψη:

11. Ο άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής γράφει επίσης ότι «πολλοί πλάνοι εισήλθον εις τον κόσμον». «Πολλοί πλάνοι εισήλθον στον κόσμο». Δεν είναι κρυμμένοι κάπου έξω από τον κόσμο. Βρίσκονται μέσα στον κόσμο, κατέχουν θέσεις υψηλές, αντιπροσωπεύουν την Εκκλησία σε παγκόσμια συμβούλια, συνέδρια σε διαλόγους ατέρμονους και σε συζητήσεις , σε ομιλίες, σε συμπροσευχές και σε συλλειτουργίες, σε φωτογραφήσεις σε στάσεις εναγκαλισμών και ασπασμών και σε άλλα παρόμοια ων ουκ έστιν αριθμός.

12. Ποιοι είναι αυτοί οι πλάνοι που εισήλθαν στον κόσμο; Είναι «οι μη ομολογούντες Ιησούν Χριστόν ερχόμενον εν σαρκί», οι μη ομολογούντες ότι ο Λόγος του Θεού έγινε άνθρωπος. Είναι αυτοί που δεν ομολογούν ότι ο Κύριος Ιησούς είναι ο Θεός, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι και άλλες διδασκαλίες είναι αληθινές και δεν είναι η Διδασκαλία του Κυρίου Ιησού η μόνη αληθινή.

13.«Πας ο παραβαίνων και μη μένων εν τη διδαχή του Χριστού Θεόν ουκ έχει».

Υποσημείωση:

Αυτό το άρθρο πετάχτηκε έξω από κάποια ιστολόγια.

Είναι λανθασμένη αυτή η άποψη;
Τα λόγια του Κυρίου εννοούν κάτι άλλο, που δεν καταλαβαίνω;

Όσο γράφω δημιουργώ εχθρούς. Ένα-ένα τα ορθόδοξα ιστολόγια με "ξερνούν".

Άλλα πάλι ορθόδοξα ιστολόγια που με συμπαθούσαν και δημοσίευσαν εκατοντάδα άρθρων μου, μου έκλεισαν κατάμουτρα την πόρτα.

Είναι καιρός για μετάνοια. Ειδικότερα για αναθεώρηση του σκοπού του γράφειν.

"Ο πατήρ μου και η μήτηρ μου εγκατέλιπόν με, ο δε Κύριος προσελάβετό με."

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ.
''Αν δεν πιστεψετε ,δεν θα εννοήσετε!..''μας λέγει ο Κύριος στον Ησαία 7-9..//πην

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ εικόνα.

κρίμα που ΔΕΝ μεγαλώνει άλλο.

Μόσχος Εμμανουήλ Λαγκουβάρδος είπε...

Αυτό το άρθρο πετάχτηκε έξω από κάποια ιστολόγια.

Ίσως είναι λανθασμένη αυτή η άποψη.
Τα λόγια του Κυρίου εννοούν κάτι άλλο, που δεν καταλαβαίνω;

Όσο γράφω δημιουργώ εχθρούς. Ένα-ένα τα ορθόδοξα ιστολόγια με "ξερνούν".

Άλλα πάλι ορθόδοξα ιστολόγια που με συμπαθούσαν και δημοσίευσαν εκατοντάδα άρθρων μου, μου έκλεισαν κατάμουτρα την πόρτα.

"Ο πατήρ μου και η μήτηρ μου εγκατέλιπόν με, ο δε Κύριος προσελάβετό με."

Ανώνυμος είπε...

H EKKLHSIA ANEXETAI!

Ανώνυμος είπε...

Ετσι είναι όπως τα λέτε!Ο γερ.Εφραίμ της Αριζόνα μας λέγει''Ο ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΙΣΤΟΣ ΕΣΤΙΝ''..Και οι πατέρες της εκκλησίας μας που ενομοθέτησαν[βρήκα] μας λέγουν ''Η περιφρόνησις των Ιερών κανόνων είναι ο 5-ος βαθμός υπερηφανείας''..Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει ενότητα με κοσμικά κριτήρια..ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ , πολλες θρησκειες.''Οι ψευτοδιδάσκαλοι είναι ντροπή και σκάνδαλο να συμμετέχουν στα κοινά σας δείπνα απολαμβάνοντας τον καρπό της απάτης τους[Β..ΠΕΤΡ.2-13].Είναι σκάνδαλο λοιπόν..πην

Μ.Ε.Λ. είπε...

Είναι καιρός για μετάνοια. Ειδικότερα για αναθεώρηση του σκοπού του γράφειν.