14.1.11

Η πολεμική τακτική της Τουρκίας και η απίστευτη πολιτική της Ελλάδος

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Λεφτά στον αέρα, καμένα στις εξατμίσεις των μαχητικών μας αεροσκαφών για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Εξι δισεκατομμύρια δραχμές το χρόνο, κατά μέσο όρο, είναι το κόστος των αναχαιτίσεων τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, ενώ η Πολεμική Αεροπορία και ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας της χώρας μας βρίσκονται στο έλεος της επιθετικότητας της Τουρκίας".(Γιώργος Τσακίρης, Ελευθεροτυπία 19.3.2005).

Η Τουρκία, αν και διεξάγει από πολλού χρόνου επιθετικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδος, εμφανίζεται διεθνώς ως.... φιλειρηνική χώρα. Το απίστευτο είναι ότι την υποκρισία της Τουρκίας σιγοντάρει και η ... Ελλάδα!

Η Τουρκία εφαρμόζει την τακτική της γάτας που σκοτώνει το φίδι. Η γάτα προκαλεί το φίδι μέχρι να το εξαντλήσει . Ο στόχος της γάτας είναι η εξάντληση του φιδιού. Την ίδια πολεμική τακτική εφάρμοσε και ο Μέγας Αλέξανδρος με το Δαρείο. Την ίδια εφαρμόζει τώρα η Τουρκία εναντίον της Ελλάδος.

Ο Ελληνικός λαός και οι Ένοπλες Δυνάμεις, πλην των πολιτικών, γνωρίζουν τις ζημίες που υφίσταται η πατρίδα μας σε ανθρώπινες ζωές και σε άψυχο υλικό από τις πολεμικές επιχειρήσεις της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδος.

Η Τουρκία προκαλεί εις βάρος της Ελλάδος πολεμικές ζημίες κι οι πολιτικοί μιλούν για "προκλήσεις". Oι κυβερνήσεις της Ελλάδος ονομάζουν τον πόλεμο "προκλήσεις" ; Kρύβουν τις ζημίες που υφίσταται η χώρα μας από τις πολεμικές ενέργειες της Τουρκίας. Συγκαλύπτουν την επιθετικότητα της Τουρκίας; και την διευκολύνουν στο να εμφανίζεται στη διεθνή κοινή γνώμη ως φιλειρηνική χώρα.

Η Ελλάδα αιμορραγεί διαρκώς γιατί υποβάλλεται σε τεράστιες αμυντικές δαπάνες δυσανάλογες για μια μικρή χώρα; Μήπως περιμένουν οι πολιτικοί μας να διαμαρτυρηθούν οι χώρες της Ευρώπης από τις οποίες αγοράζουμε τα όπλα τους;

Η Ελλάδα κρύβει τον πόλεμο της Τουρκίας εναντίον της και τις ζημίες που υφίσταται! Οι Τούρκοι μας πολεμούν μέχρι πλήρους εξάντλησης και παράδοσης κι ο Έλληνας πρωθυπουργός ... χορεύει μαζί τους ζεϊμπέκικο!

Οι Τούρκοι τα τελευταία χρόνια διεξάγουν πόλεμο κατά της Ελλάδος με τεράστιες εις βάρος της ζημίες σε ανθρώπινες ζωές και σε υλικά πράγματα.

Η πολεμική τακτική της Τουρκίας κατά της Ελλάδος ονομάζεται στην πολεμική γλώσσα της Ανατολής, "Ο Δρόμος της Φωτιάς" και περιγράφεται στο βιβλίο του Μιγιαμότο Μουσάσι "Ο δρόμος του Σαμουράϊ"

"Οι Τούρκοι κάνουν πόλεμο εναντίον της Ελλάδος και εφαρμόζουν μια συγκεκριμένη τακτική του μάχεσθαι. ." Στο βιβλίο «Ο δρόμος του Σαμουράϊ» του Μιγιαμότο Μουσάσι (1584-1645), στο κεφάλαιο «Ο δρόμος της φωτιάς» ο συγγραφέας περιγράφει την τεχνική του μάχεσθαι. Διαβάζοντας το κεφάλαιο αυτό νομίζει κανείς ότι ο συγγραφέας περιγράφει λεπτομερώς την πολεμική τακτική που εφαρμόζει η Τουρκία εναντίον της Ελλάδος τα τελευταία χρόνια.

Ο Σαμουράϊ εξηγώντας την στρατηγική του, δίνει τις παρακάτω οδηγίες ως προς την τεχνική του μάχεσθαι: «Να εξωθείτε τον εχθρό, εκεί όπου μπορεί να στραβοπατήσει. Να του προκαλείτε την αίσθηση, ότι κινδυνεύει, με το να τον ταλαιπωρείτε και να τον ξαφνιάζετε. Επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι να διατηρείτε συνεχώς το πνεύμα του εχθρού αναποφάσιστο. Η πρωτοβουλία θα ανήκει έτσι πάντοτε σε σας.»

« Να δημιουργείτε τρόμο με το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Να δημιουργείτε σύγχυση. Πρέπει να κάνετε τον εχθρό, να χάσει την αποφασιστικότητά του. Προσποιηθείτε και κάνετε να νομίζει ο εχθρός, ότι θα εμπλακείτε στενά μαζί του, μόνο και μόνο για να του προκαλείτε σύγχυση. Αυτή είναι η ουσία της τέχνης του μάχεσθαι».

Αυτή είναι η ουσία της τέχνης του μάχεσθαι την οποία εφαρμόζουν οι Τούρκοι εναντίον της Ελλάδος.

Οι πολιτικοί κρύβουν τον πόλεμο της Τουρκίας, αντί να ενημερώνουν σε κάθε πολεμική ενέργεια των Τούρκων την ελληνική και τη διεθνή κοινή γνώμη για τις ζημίες που προκαλούν στην Ελλάδα. Ονομάζουν τον πόλεμο "πρoκλήσεις"! Ποιον εξυπηρετεί η πολιτική αυτή;

Σε περίοδο πολέμου η χώρα που δέχεται την επίθεση ανακοινώνει τις ζημίες τις οποίες υφίσταται, ώστε να έχει το δικαίωμα , σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο να ζητήσει αποζημιώσεις από την επιτιθέμενη χώρα. Γιατί με την Τουρκία η Ελλάδα σωπαίνει; Δεν πρέπει να γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός και η διεθνής κοινή γνώμη τις ζημίες που προκαλεί η Τουρκία στην Ελλάδα με την πολεμική της τακτική;

Είναι πόλεμος δεν είναι "προκλήσεις" αυτό που κάνουν οι Τούρκοι εναντίον μας τόσα χρόνια.Τί πρέπει να κάνει η Ελλάδα με έναν τέτοιο επιτήδειο εχθρό; Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων γνωρίζει τον Εχθρό και την τακτική που πρέπει να εφαρμόσει για την άμυνα της χώρας. Η πολιτική όμως που εφαρμόζεται ως τώρα μόνο με ένα πολιτικό κόμμα στον κόσμο ταιριάζει. Με αυτήν των Πρασίνων της Ολλανδίας.

Η πολιτική των Πρασίνων της Ολλανδίας για την άμυνα της χώρας τους είναι η κατάργηση των ενόπλων δυνάμεων και η ηχογράφηση ενός μηνύματος που να λέει: "Όποιος θέλει να κατακτήσει την Ολλανδία είναι ελεύθερος να το κάνει όποτε θελήσει. Κανείς δεν πρόκειται να τον εμποδίσει".

Το ίδιο μήνυμα δεν στέλνουμε κι εμείς στους Τούρκους, όταν εκείνοι μας πολεμούν κι ο πρωθυπουργός μας ...χορεύει μαζί τους ζεϊμπέκικο ;

5 σχόλια:

Μ.Ε.Λ. είπε...

Η στάση μας απέναντι στους Τούρκους δείχνει απίστευτο σύμπλεγμα κατωτερότητας.
Θυμίζει κάποιον δύστυχο πατέρα στην κηδεία του παιδιού του ο οποίος ζητούσε συγνώμην απ΄ τον κόσμο που ήρθε να παραστεί στην κηδεία:

-Με συγχωρείτε, με συγχωρείτε που δεν έχω να θάψω παρά ένα μικρό παιδί.

Μ.Ε.Λ. είπε...

ΒΡΟΧΟΣ για την οικονομία, το υψηλό κόστος των αναχαιτίσεων των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο

6 δισ. το χρόνο για τα μάτια της Τουρκίας

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ

Λεφτά στον αέρα, καμένα στις εξατμίσεις (πίπες) των μαχητικών μας αεροσκαφών για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Εξι δισεκατομμύρια δραχμές το χρόνο, κατά μέσο όρο, είναι το κόστος των αναχαιτίσεων τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, ενώ η Πολεμική Αεροπορία και ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας της χώρας μας βρίσκονται στο έλεος της επιθετικότητας της Τουρκία

Ανώνυμος είπε...

Η τακτική της Τουρκίας πράγματι είναι απαράδεκτη εδώ και πολλά χρόνια.Ξύνουν συνεχώς τα νύχια τους για επειδόδιο..Εμείς δείχνουμε [βλέπω ]μια ιδιαίτερη ανοχή..μια ταπεινότητα..και με ευγενικούς τρόπους ζητούμε να μην παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας.Από την άλλη όμως η ανοχή είναι ανοχή και το σκάνδαλο είναι σκάνδαλο όμως!Δείχνει μια ιδιαίτερη ταπεινότητα η Ελλάς ακόμη και αυτό τον καιρό που έχουμε και την ευρωπαική βοήθεια..Δεν το καταλαβαίνω αυτό!Γιατί;
***

Ανώνυμος είπε...

Από συμβολικής άποψης η μάχη μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος αναπαρίσταται με την πάλη του αετού με το φίδι. Αυτό αλλάζει πολλά στην έκβαση! Και πιστέψτε με, δεν το λέω ορμώμενος από κάποια εθνική έπαρση αλλά από ιστορική συνέπεια που δείχνεται μέσα από τα σύμβολα που έχουν υιοθετήσει οι λαοί αλλά και από την εν γένη στάση τους ανά τους αιώνες. Για παράδειγμα οι Βούλγαροι έχουν υιοθετήσει το λιοντάρι και το τοποθέτησαν στο θυρεό τους. Ενώ οι Ρώσοι λόγω μεγέθους της χώρας αλλά και του σχήματος της που θυμίζει αρκούδα αποκαλείται "μεγάλη αρκούδα". Ως "μεγάλη αρκούδα" έγινε και η πρόσφατη επίθεση της Ρωσίας στην Γεωργία: Μία επίθεση με τεράστια μάζα! Έτσι και οι Βυζαντινοί είχαν επιλέξει ως μία από τις πολεμικές τους σημαίες τον μονοκέφαλο αετό που πετά με αρπαγμένο από τα νύχια ένα φίδι, όταν είχαν αντιληφθεί τις κυκλωτικές κινήσεις των Τούρκων γύρω από την αυτοκρατορία. Όσο για το φίδι... υπήρξε όντως σημαία τάγματος τούρκικου που επιτελούσε εκκαθαρίσεις άμαχων χριστιανικών πληθυσμών που ζούσαν ακριτικά στα σύνορα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας ενώ αντίστοιχα η μαρμίτα ήταν σύμβολο των γεννιστάρων για να τους θυμίζει πως ο πασάς ήταν αυτός που τους εξέθρεψε.

Μόσχος Λαγκουβάρδος είπε...

Δεν θα την έλεγα ταπεινότητα, αλλά παθητικότητα, ό,τι χρειάζεται για να καταλήξει αργά ή γρήγορα σε μεγαλύτερη πολεμική σύγκρουση απ΄ τη συνηθισμένη.

Οι συμβολισμοί υπαγορεύονται από διαφόρους λόγους. Η τεχνική όμως της γάτας νομίζω ότι εφαρμόζεται από μέρους της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας.
Το να κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε δείχνει ότι γινόμαστε συμπαίχτες με την Τουρκία εις βάρος της πατρίδας μας.
Αυτό δυσκολεύεται να το πιστέψει κανείς!