2.1.11

Το κράτος δεν είναι τρομοκράτης



Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Το μόνο που πρέπει να φοβούμαστε σε καταστάσεις ανελευθερίας είναι τον ίδιο το φόβο μας.Ούτε ο Διάβολος μπορεί να κάνει τίποτε σε κάποιον που δεν τον φοβάται. Οι δικτάτορες στηρίζονται στο φόβο. Όταν κανείς δεν τους φοβάται τα μαζεύουν και φεύγουν νύχτα,για να μην τους πάρουν είδηση. Ο φόβος έλκει αυτό που φοβούμαστε. Αν π.χ. αρχίσουμε να φοβούμαστε έναν Αμίν Νταντά, θα φέρουμε έναν Αμίν Νταντά να μας κυβερνήσει. Ο Αμίν Νταντά δεν σκότωνε απλώς τους υπηκόους του,τους έτρωγε κιόλας!

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς γιατρός για να ξέρει ότι ο τρόμος και η ανησυχία που πλήττει το αίσθημα ασφαλείας του ανθρώπου επιβαρύνει όλες τις αρρώστιες , αν δεν τις προκαλεί κιόλας. Ο τρόμος και η ανησυχία που νιώθει κανείς είναι εκδηλώσεις απώλειας του ηθικού. Ο κλονισμός του ηθικού πλήττει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού και τον αφήνει ευάλωτο σε όλες τις αρρώστιες.

Έχει ειπωθεί ότι τον τελευταίο καιρό οι καρδιοπάθειες, τα εγκεφαλικά και οι καρκινοπάθειες π.χ. παρουσίασαν τρομερή αύξηση. Τα ποσοστά είναι τόσο μεγάλα που δυσκολεύεται κανείς να το πιστέψει. Ανάλογη αύξηση σημείωσαν και οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα. Οι πληροφορίες αυτές επαναλαμβάνουμε ότι δεν είναι εξακριβωμένες, αλλά δεν είναι και απίθανες υπό τις γνωστές συνθήκες της οικονομικής τρομοκρατίας τις οποίες ζούμε η μέγιστη πλειονότητα των Ελλήνων.

Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη αν λάβουμε υπόψη ότι ο Ελληνικός Λαός βρίσκεται ύστερα από μακρά και επίμονη πλύση εγκεφάλου σε κατάσταση παθητικότητας. Τί μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος, αναρωτιέται καθένας από εμάς, γιατί μας έπεισαν ότι μόνο σαν μάζα υπό την προστασία των πολιτικών κομμάτων μπορούμε ίσως κάτι να κάνουμε για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας.

Αν καθένας από μας βγει από την παθητικότητα, το ίδιο θα κάνουν κι οι άλλοι και θα αποκτήσουμε την ποθητή ενότητα. Τις αληθινές ενώσεις τις δημιουργεί ο αγώνας με τον εαυτό μας και με τα πάθη μας, δηλαδή η αγάπη του καλού. Όλοι οι άνθρωποι αγαπούν το καλό.

Η νομοθεσία μας αναλώνεται κυρίως γύρω από τα περιουσιακά δίκαια. Τα δίκαια του ανθρώπου μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Ένα παράδειγμα. Αν έρχεται καπνός στο παράθυρό σου από το διπλανό διαμέρισμα μπορείς να ζητήσεις δικαστική προστασία και να υποχρεωθεί αυτός που διαταράσσει την νομή του διαμερίσματός σου να πάψει τη διατάραξη.

Αν κάποιος διαταράσσει τη λειτουργία της ζωής σου, δεν ξέρω αν μπορείς να ζητήσεις από αυτόν που προκαλεί την διατάραξη, να υποχρεωθεί να πάψει τη διατάραξη. Αυτό στην πολιτική διαδικασία. Στην ποινική όμως υπάρχει η προστασία η οποία προβλέπεται π.χ. από το άρθρο 331 του Ποινικού Κώδικος το οποίο σε προστατεύει από την πρόκληση τρόμου και ανησυχίας, συναισθήματα τα οποία αν συνεχιστούν μπορούν να αποβούν μοιραία για την υγεία και για τη ζωή του θύματος.

Κάποια στιγμή νομίζω ότι πρέπει να ζητήσουμε δικαστικώς να μπει κάποιο φρένο στην κάθε είδους τρομοκρατία, πότε με τις αγελάδες, πότε με τους χοίρους, και πότε με τα πτηνά, τα τρία βασικά είδη διατροφής των πολιτών. Μπορούμε να ζητήσουμε να πάψει η απειλή εναντίον του πολίτη. Η απειλή είναι έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου. Το άρθρο της απειλής ορίζει τα εξής: Όποιος προκαλεί σε άλλον τρόμο ή ανησυχία απειλώντας τον με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη τιμωρείται κλπ. Τα συστατικά στοιχεία του εγκλήματος είναι η πρόκληση σε άλλον τρόμου και ανησυχίας και η απειλή βίας ή άλλης παράνομης πράξης. Ανησυχία είναι η ταραχή ή αγωνία σε σχέση με το αίσθημα ασφαλείας.

Η απειλή διώκεται κατ΄έγκλησιν δηλαδή ύστερα από μήνυση του παθόντος. Δεν διώκεται αυτεπαγγέλτως. Θα μπορούσε κάθε Έλληνας πολίτης, αν δεν απέφευγε τις "πόρτες αυτές" ,όπως αποκαλεί ο απλός πολίτης τα δικαστήρια, να καταθέσει μήνυση
κατά των υπευθύνων της κυβέρνησης για απειλή. Διότι κάθε πολίτης υφίστασται την απειλή κατά του δικαιώματος της προσωπικής ελευθερίας (ηλεκτρονικό φακέλλωμα) και κατά του δικαιώματος επί της συντάξεως ή του μισθού και γενικά του ελευθέρως συναλάσσεσθαι, πράξεις οι οποίες είναι παράνομες και προκαλούν τρόμο και ανυσυχία για την υγεία του και για την ίδια τη ζωή του.

Οι πιστοί στον Κύριον ημών Ιησού Χριστό δεν έχουμε ανάγκη από δικαστική προστασία. Στο Κεφάλαιο της Αγίας Γραφής για τον προφήτη Ελισαίε, τον μαθητή του μεγάλου προφήτη Ηλία, υπάρχουν αυτά τα λόγια: "Μη φοβάσαι, γιατί εκείνοι που είναι μαζί μας, είναι περισσότεροι από εκείνους που είναι με αυτούς", εννοεί αυτούς που τους απειλούσαν.Η ζωή του πιστού είναι η ζωή του ανθρώπου που περιμένει ένα θαύμα.

Στο Ευαγγέλιο, στην τελευταία επιστολή, την πιο μικρή από όλες την επιστολή του Ιούδα o Απόστολος μας εκμυστηρεύεται ότι νιώθει ανυπομονησία να μας γράψει για την κοινή σωτηρία, νιώθει την ανάγκη να μας γράψει και να μας παρακαλέσει να αγωνιστούμε για την πίστη που μας παρέδωσαν οι πατέρες μας.

"Θα εμφανιστούν άνθρωποι που θα σας εμπαίζουν και θα ζουν σύμφωνα με τις αμαρτωλές επιθυμίες τους. Αυτοί είναι που προκαλούν τις διαιρέσεις. Κυριαρχούνται από τις φυσικές επιθυμίες κι όχι από το Πνεύμα του Θεού. Εσείς όμως, αγαπητοί μου, συνεχίστε να προοδεύετε στεριωμένοι πάνω στο θεμέλιο της παναγίας πίστης σας και προσεύχεστε με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος. Διατηρήστε τον εαυτό σας στην αγάπη του Θεού, προσμένοντας το έλεος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, που θα μας χαρίσει την αιώνια ζωή."

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!