23.11.10

Η κάρτα του πολίτη καταργεί την ιδιότητα του πολίτη

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου


Η κάρτα του πολίτη καταργεί την ιδιότητα του πολίτη και είναι ούτως ή άλλως απαράδεκτη για τους πολίτες κάθε ελεύθερης και δημοκρατικής χώρας.

Η κάρτα του πολίτη είναι απαράδεκτη ως κάρτα του Αντιχρίστου , αλλά και ως κατάργηση της ιδιότητας του πολίτη. Πολύ περισσότερο όταν είναι υποχρεωτική. Οι πολίτες δεν έχουν το δικαίωμα να κρίνουν, να επιλέγουν και να μετέχουν της εξουσίας.

Πολίτης κατά τον Αριστοτέλη είναι ο μετέχων κρίσεως και αρχής (εξουσίας). Στον αριστοτελικό ορισμό στηρίζεται η δημοκρατική αρχή, ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν απ΄ το λαό.

Αν η κάρτα του πολίτη είναι υποχρεωτική, σημαίνει ότι δεν καλούνται οι πολίτες να κρίνουν και να μετέχουν της εξουσίας, αλλά μόνο να συναινέσουν σε αποφάσεις που λαμβάνονται από ξένα κέντρα εξουσίας, χωρίς την εκπεφρασμένη βούλησή τους. Η δημοκρατική αρχή, ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν απ΄ το λαό καταργείται.


Αν η κάρτα είναι υποχρεωτική, γιατί ρωτούν τον κόσμο, αφού δεν μπορεί να αρνηθεί να τη λάβει; Οι πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν, αλλά μόνο να συναινέσουν. Τους ζητείται να συναινέσουν να στερηθούν τα δικαιώματά τους ως πολίτες. Είναι αυτονόητο ότι κανείς δεν συναινεί να στερηθεί τα δικαιώματα του πολίτη, αν έχει το δικαίωμα να μη συναινέσει. Αν η κάρτα του πολίτη είναι υποχρεωτική, δεν υπάρχουν πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: