15.11.10

Μη φοβάστε τoυς οικονομολόγους

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου


Αφιερωμένο στην ελληνική οικογένεια


Μη φοβάστε τους οικονομολόγους. Εγώ μιλώντας με ένα οικονομολόγο σήμερα το πρωί παρά λίγο να λιποθυμίσω. Αλλά, πές μου τί κερδίζεις με το φόβο; Απλώς πλουτίζεις τις εμπειρίες σου, γιατί δεν υπάρχει άνθρωπος στη γη που δεν ένιωσε κάποτε φόβο για κάτι συγκεκριμένο ή φοβία για κάτι άγνωστο και αόριστο, όπως είναι η οικονομολογία.

Τί είναι τέλος πάντων αυτή η οικονομολογία;Κανένας δεν θα μας πει τι θα πάθουμε.Θα πεθάνουμε από την πείνα; θα φαγωθούμε μεταξύ μας; Θα μας σκοτώνουν στο δρόμο για λίγα ευρώ; Τι προβλέπει αυτή η κακούργα επιστήμη; Γιατί μας αφήνουν στην αβεβαιότητα; Ποιο είναι το σχέδιό τους ; Μας τρομάζουν για να μας κρατούν σε διαρκή υπερένταση; Το ότι ανάμεσα στους πολίτες άλλοι, όπως εγώ είναι υπερεύαίσθητοι, άλλοι υποφέρουν από ασθένειες, που χρειάζονται ηρεμία, γαλήνη, σιγουριά. Τί είναι αυτά τέλος πάντων; Κανείς να μη μας λέει κάτι συγκεκριμένο. Δεν μας απειλούν με το γνωστό, για να μην μπορούμε να αμυνθούμε εναντίον του. Μα απειλούν με τις φοβίες, που δεν ξέρεις τι πρόκειται να πάθεις. Δεν υπάρχει χειρότερο από αυτό. Mε το φόβο, το παίρνει κανείς απόφαση και μπορεί και να γελάσει με αυτόν. Με τη φοβία δεν υπάρχει τρόπος να αμυνθείς.

Χάθηκαν οι τόσες φοβίες μας έφεραν οι οικονομολόγοι και την φοβία τη δική τους. Οι αρχαίοι Αθηναίοι ήξεραν την αξία της εσωτερικής ειρήνης. Επέβαλαν ποινές σ΄ αυτούς που τους προκαλούσαν ανησυχία και ταραχή. "Μη δίνεις την εσωτερική σου ειρήνη για τίποτα στον κόσμο", λέει ο όσιος Ταντέου. "Φύλαγε την εσωτερική σου ειρήνη μέ κάθε κόστος."

Η φοβία της οικονομολογίας έχει μια εγγενή αδυναμία. Δεν πλήττει τον καθένα χωριστά. Επιτίθεται σε όλους μαζί. Αυτό είναι πολύ καλό. Είναι θα μπορούσα να πω θεόσταλτη σε μια εποχή που οι τεχνοκράτες με τον υλισμό τους απειλούν να διαλύσουν και στην Ελλάδα τα πάντα και πρώτα από όλα την οικογένεια και ολόκληρη την κοινωνία, αν τους αφήσουμε Πρέπει να τους πούμε ότι είναι άρρωστοι.

Η απάντηση στην πρόκληση των τεχνοκρατών με τη φοβία της οικονομολογίας είναι η ενότητα της οικογένειας. Ενωμένη η οικογένεια θα αντιμετωπίσει την ξένη επιβουλία.
Αυτό είναι το όπλο των Ελλήνων. Να μετανοήσουμε για τον εξευτελισμό των γέρων.Να πάρουμε το παράδειγμα των Σπαρτιατών, που όταν μπήκαν κάτι γέροι στο στάδιο, όλοι γέλασαν μαζί τους, ενώ οι νέοι των Σπαρτιατών σηκώθηκαν από τις θέσεις δείχνοντας το σεβασμό τους στους γέρους.

Η πολιτική εκμεταλλεύτηκε ακόμα και το σεβασμό του πατέρα και του θεσμού της οικογένειας και τον εξευτέλισε, γιατί ενώ η προπαγάνδα εξευτελίζει και υπονομεύει την αξία της οικογένειας, το υπουργείο υπόσχεται να υποστηρίξει την οικογένεια αυξάνοντας κατά μερικά ευρώ το οικογενειακό επίδομα, αντί να αναγνωρίσει τη συμβολή της στην κοινωνία θεσπίζοντας μισθό στην έγγαμη γυναίκα.

Αυτοί που κυβερνούν τώρα την Ελλάδα είναι η γενιά που έμεινε αμόρφωτη, γιατί στο σχολεία εισχώρησε ο κομματισμός και ο συνδικαλισμός. Ποιο είναι το παράδειγμα που θα διδάξει τους νέους να φυλάγουν την ενότητα της οικογένειας ως κόρην οφθαλμού και την εσωτερική τους ειρήνη, ως το πολυτιμότερο αγαθό. Τίποτε δεν μπορεί να χαρεί ένας άνθρωπος που δεν βρίσκει ένα τόπο να ακουμπήσει την καρδιά του, όπως λέει ο Καμύ.

Είναι ανάγκη να ξαναθυμούμε τους συγγενείς ιδίως στα χωριά μας και να πάμε κοντά τους. Να ξεχάσουμε αυτά που μας χωρίζουν. Ο άνθρωπος έχει ανάγκη από τους άλλους. Κανείς δε ζει μόνος του με τις καταθέσεις στην τράπεζα. Το έχουν παρακάνει. Όλη η ζωή μας είναι δουλειά και τράπεζα.

Οι τεχνοκράτες με εμπροσθοφυλακή τους οικονομολόγους ευτελίζουν όλες τις ανθρώπινες αξίες για να τις υποκαταστήσουν με το χρήμα. Πρέπει να τους πούμε ότι είναι άρρωστοι. Οι πιο επικίνδυνοι άνθρωποι τώρα είναι οι οικονομολόγοι. Μην τους φοβάστε. Το τιμόνι το έχει στα χέρια του ο Κύριος. Θα σας δώσω τη δύναμη να πατάτε επάνω σε όφεις και σε σκορπιούς και σε όλη τη δύναμη του εχθρού και δεν θα σας βλάφτει.

Εμείς έχουμε την πίστη μας στο Θεό, τον Ουράνιο πατέρα και το σεβασμό στον πατέρα μας και στην οικογένεια. Είναι ευτυχισμένος λέει ο Δαβίδ αυτός που γυρίζει στην οικογένεια. Είναι μακάριος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΙΔΗ ΠΟΛΕΜΟΥ.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΟΡΤΩΘΗΚΕ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΤΟ ΕΧΘΡΟ.ΞΥΠΝΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ,Η ΔΕΗ ΘΑ ΑΝΕΒΗ 50%,ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΘΑΡΘΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ.ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΓΚΑΖΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.ΚΑΠΟΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΦΤΩΧΙΚΑ.ΤΩΡΑ ,ΑΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΘΑ ΔΕΙ ΑΝΕΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΝΦΟΡ,ΜΕ ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ Κ.Λ.Π.ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΛΗ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ !