16.11.10

Πώς θέλετε να σας πιστέψουμε ότι αγαπάτε την ειρήνη, ενώ εσείς δεν αγαπάτε τον Ιησού Χριστό;

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

"Άνευ εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν"
Ιησούς Χριστός

Πώς θέλετε να σας πιστέψουμε ότι αγαπάτε την ειρήνη, ενώ εσείς δεν αγαπάτε τον Ιησού Χριστό;Δεν καταλαβαίνετε ότι όταν δεν αγαπάτε τον Ιησού αυτο-καταδικάζεστε και αυτο-αποκαλύπτεσθε;

Αντί να μετανοήσετε πικρά για να εκτιμήσει ο κόσμος την ειλικρίνειά σας και την ψυχική συντριβή σας, έχοντας επίγνωση της ματαιότητας, ζητείτε να σας πιστέψουν οι πολίτες ότι αγαπάτε την ειρήνη. Με την υποκρισία απομακρύνετε από κοντά σας τους καλύτερους πολίτες και συγκεντρώνετε γύρω σας τους ιδιοτελείς κι αυτούς που δεν πιστεύουν σε τίποτε. Κανένα καθεστώς δεν έμεινε στην εξουσία για πολύ , όταν έχασε την εμπιστοσύνη και την συνεργασία των καλυτέρων πολιτών.

Ο Θεός υπάρχει και τα βλέπει όλα. Σ΄Αυτόν θα δώσουμε λόγο όλοι οι άνθρωποι και οι πλούσιοι και οι φτωχοί και οι άρχοντες και οι βασιλείς της γης και απλοί πολίτες. Θα δώσουμε λόγο ακόμα και για κάθε μάταιη σκέψη μέσα στην καρδιά μας.

Ό,τι υπάρχει, υπάρχει για να μας θυμίζει το Θεό ή για να μας κάνει να Τον ξεχνάμε.Μας θυμίζουν το Θεό για παράδειγμα τα λουλούδια, τα πουλιά, ο έναστρος ουρανός, η θάλασσα και όλα τα πλάσματα του Θεού μας θυμίζουν την ομορφιά και τη σοφία και την καλοσύνη του Θεού.Μας θυμίζουν το Θεό τα αθώα παιδιά, οι άνθρωποι που στο πρόσωπό τους έχουν φως.Μας θυμίζει το Θεό η γαλήνη όπου την συναντάμε στη Φύση ή στον άνθρωπο και στα ζώα, μας θυμίζουν το Θεό οι άνθρωποι που πιστεύουν και προσεύχονται.
Όταν βλέπουμε κάποιον να κάνει το σταυρό του, αυτός ενισχύει την πίστη μας.

Και μας κάνουν να ξεχνάμε το Θεό οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν, που είναι διαρκώς ανήσυχοι και ταραγμένοι, που είναι γεμάτοι οργή. Μας κάνει να ξεχνάμε το Θεό η γυναίκα που είναι όλη μια πρόκληση για γενετήσια ηδονή. Μας κάνει να ξεχνάμε το Θεό το ψεύδος, η υποκρισία, η ιδιοτέλεια, η αρχομανία των πολιτικών.

Πόση ζημιά έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν οι πολιτικοί που απομάκρυναν με την Εκπαίδευση και με την προπαγάνδα, με τον κομματισμό και τον συνδικαλισμό τον κόσμο απ΄ το Θεό. Πώς μιλούν για ειρήνη και αδελφοσύνη και συνεργασία και ενότητα ενώ δεν πιστεύουν ότι η ανθρώπινη φύση είναι μία, ότι ο Δημιουργός είναι ο πατέρας όλων των ανθρώπων κι οι άνθρωποι είναι μεταξύ τους αδέρφια, πως το να δουλεύουμε για τους άλλους είναι εντελώς φυσικό, ενώ είναι αφύσικη η ιδιοτέλεια και ο απάνθρωπος ανταγωνισμός της ελεύθερης αγοράς.

Πώς θέλουν να πιστέψουμε ότι εργάζονται για τους άλλους, όταν δεν γνωρίζουν άλλες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, εκτός από αυτές που δημιουργεί ο δουλικός φόβος και η σατανική επιθυμία, δηλαδή τις σχέσεις αφέντη και δούλου;

Ο Ιησούς μας δίδαξε να αγαπάμε τους εχθρούς μας και να μην εξοντώνουμε τους αντιπάλους μας, αλλά να προσπαθούμε να τους πείσουμε.

Δεν μπορεί κανείς να υπολογίσει την τεράστια ζημιά, που προκάλεσε στον κόσμο η απώθηση των αδελφικών σχέσεων ανάμεσα στους ανθρώπους, που τους οδήγησε στην σκληρή σχέση αφέντη-δούλου.

Τώρα, στο αδιέξοδο που οδήγησε η απομάκρυνση του ανθρώπου απ΄ το Θεό, ο δρόμος της επιστροφής είναι ο ίδιος που θα μας βγάλει από την ηθική, την οικονομική, την κοινωνική κρίση που αντιμετωπίζουμε οι Έλληνες. Έχουμε πλέον πεισθεί ότι υλικά είμαστε μικροί, αλλά δεν είμαστε μικροί πνευματικά. Η δύναμή μας είναι η ενότητα στην οικογένεια και στην πίστη,στις σχέσεις πνευματικής συγγένειας και αδελφότητας μεταξύ μας.

Οι επίβουλοι εχθροί ξέρουμε τώρα ποιοι είναι και τι θέλουν, όταν διαιρούν για να διαλύσουν αυτούς που είναι οι σύμμαχοί μας, το έθνος, το λαό, την κρατική του υπόσταση. Ξέρουμε τι υποφέρουν οι λαοί που διαιρέθηκαν, που έχασαν τη γλώσσα τους και την κρατική τους υπόσταση και ζουν σαν εξόριστοι στην πατρίδα τους.

Ξέρουμε ότι το αληθινό όνομα του "Καλλικράτη" είναι Ξενοκράτης. Ποτέ δεν έπαψε η ξενοκρατία στην Ελλάδα. Μόνο που τώρα με τα εδώ όργανά της δρα απροκάλυπτα.

Είδα το σατανά να πέφτει ως αστραπή στη Γη. Τα λόγια αυτά σημαίνουν ότι κανείς δεν θα επικαλεσθεί την άγνοιά του ως άλλοθι. Οι πάντες γνωρίζουμε τί συμβαίνει τώρα στον τόπο μας. Εκείνο που ίσως δεν συνειδητοποιούμε ακόμη είναι ότι η παθητικότητα οδηγεί στη βία και στον πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: