9.3.19

Η Εκκλησία αγιάζει τον κόσμο

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Αυτοί που πολεμούν την Εκκλησία φέρνουν εμπόδια στον αγιασμό του κόσμου. Η Εκκλησία είναι η μόνη που έχει την αποστολή να εξαγνίζει και να εξαγιάζει τον κόσμο. Κανείς εκτός από την Εκκλησία μαζί με την ελληνική γλώσσα, δεν έχει τη δύναμη της μεταμόρφωσης και της πνευματικής αναγέννησης ενός κόσμου, που τον σπαράσσουν τα πάθη και οι διαιρέσεις. Η Εκκλησία είναι η μόνη, η οποία προσεύχεται χωρίς διακοπή υπέρ της ειρήνης του κόσμου. Η μόνη που οδυνάται έως ότου μορφωθεί μέσα στον άνθρωπο ο Χριστός.

Όσον αφορά την ελληνική γλώσσα είναι ευλογία Κυρίου και έλεος, ότι παντού φιλόσοφοι και γενικά αναζητούντες την αλήθεια της υπάρξεως , κατανοούν την σημασία της και αγωνίζονται για την διδασκαλία της σε όλα τα μέρη της γης.

Όσο υπάρχει ο κόσμος δεν θα λείψουν οι άνθρωποι οι οποίοι θα ακούν την πρόσκληση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και θα εγκαταλείπουν τα πάντα και θα Τον ακολουθούν. «Τω καιρώ εκείνω» λέει το Ευαγγέλιο, «παράγων ο Ιησούς εθεάσατο τελώνην και είπεν αυτώ: Ακολούθει μοι. Και καταλιπών άπαντα ηκολούθησεν αυτώ. Και εποίησε δοχήν μεγάλην ο Λευίς αυτώ εν τη οοικία αυτού. Και ην όχλος τελωνών πολύς, και άλλων, οι ήσαν μετ’΄αυτών κατακείμενοι. Και εγόγγυζον οι Γραμματείς αυτών και οι Φαρισαίοι προς τους Μαθητάς αυτού, διατί μετά τελωνών και αμαρτωλών εσθίετε και πίνετε; Και αποκριθείς ο Ιησούς, είπε προς αυτούς. Ου χρείαν έχουσιν οι υγιαίνοντες ιατρού, αλλ’ οι κακώς έχοντες. Ουκ ελήλυθα καλέσαι δικαίους, αλλά αμαρτωλούς εις μετάνοιαν.» (Λουκ. ε΄, 27-32)

Δεν υπάρχουν σχόλια: