14.2.19

Περί προγεύματος

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Λένε ότι το πρόγευμα πρέπει να το τρώμε ή δυνατόν στο κρεβάτι. Εννοούν προφανώς να μην περνάμε από τη χαλάρωση του ύπνου στη δράση, με άδειο το στομάχι. Δεν ξέρουν γιατί, και το ονομάζουν «το μυστήριο του προγεύματος».

Ένα καλό πρωινό, δικής μου εμπνεύσεως , αποτελείται από ξεραμένα φρούτα (ένα σύκο, ένα δαμάσκηνο ένα βερίκοκο) , μισή ή ένα τρίτο μπανάνας, ένα κουταλάκι ταχίνι, ένα κουταλάκι τριμμένο αμύγδαλο, ένα κουταλάκι διατροφική μαγιά μπύρας , ανακατεμένα με λίγο τσάϊ, κάνουν μια καλή κρέμα. Όλα αυτά κοστίζουν γύρω στο ένα ευρώ, λιγότερο από ένα καφέ και περιέχουν υγιεινά στοιχεία, απαραίτητα για τον οργανισμό (κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, νάτριο κ.ά.).

Θα μου πείτε οι αρρώστιες είναι από τα γονίδια. Και έτσι να είναι, αν ο οργανισμός έχει τα απαραίτητα στοιχεία για την υγεία του, θα είναι πιο ανθεκτικός, από τον οργανισμό που δεν διατρέφεται σωστά.

Και ένα τελευταίο: Να μην περνάει η μέρα χωρίς να τρώμε κάτι πράσινο και χωρίς άσκηση σωματική και πνευματική! Στην ορθόδοξη παράδοσή μας η άσκηση είναι πνευματική και σωματική. Δεν καταφρονούμε το εργόχειρο, ούτε θεωρούμε κατώτερους τους χειρώνακτες από αυτούς που εργάζονται διανοητικά.

moschoblog.blogspot.com

ETIKETTEΣ

Πρόγευμα
 Ορθόδοξη άσκηση
Χειρώνακτες

Δεν υπάρχουν σχόλια: